Dieta si nutritie

#popcorn # sucuri carbogazoase #gustarile de la cinema #gustari nocive

Adevarul crud despre gustarile de la cinema

Daca te gandeai ca o gustare in timpul vizionarii unui film nu are cum sa iti afecteze sanatatea, studiile realizate pe acest subiect iti vor arata ca te inseli. Potrivit cercetarilor, popcornul si sucul de la cinema sunt extrem de daunatoare pentru organism, intrucat contin foarte multe grasimi, iar substantele nutritive sunt neinsemnate.

O punga de popcorn face cat trei hamburgeri

O punga de popcorn cu unt are aproximativ 1.500 de calorii, echivalentul a trei hamburgeri Big Mac. Mare parte din caloriile din popcorn provin din grasimi, ceea ce nu este deloc recomandat pentru o alimentatie sanatoasa.

Untul folosit pentru prepararea popcornului asigura aproximativ 60% din caloriile din aceste gustari. Asadar, in afara de un procent mic de 2% de vitamina C si fier pe care il primeste organismul tau, atunci cand consumi floricelele de porumb, nu exista alte beneficii pe care aceasta gustare sa le aiba asupra sanatatii tale.

De asemenea, oamenii de stiinta au aratat ca popcornul a devenit o gustare pe care oamenii o consuma in mod obligatoriu atunci cand merg la cinema si nu mai realizeaza daca este bine preparata sau nu, daca are gustul proaspat sau este alterat.

Sucurile carbogazoase sunt bogate in zahar

La fel de daunatoare pentru organism sunt si sucurile acidulate. Un pahar de suc echivaleaza cu 33 de linguri de zahar, ceeea ce inseamna 25 de prajiturele Oreo. In plus, sucurile carbogazoase contin cantitati mari de grasimi, greu de detectat in organism, dar care afecteaza puternic sanatatea.

Potrivit unor studii realizate de cercetatorii danezi, grasimile pe care sucurile le contin ingrasa organele, produc afectiuni ale creierului si cresc riscul de a dezvolta diabet.

Cat de daunatoare sunt gustarile de la cinema

Un meniu obisnuit de la cinema, format din popcorn si suc, contine mai multe grasimi, mai multi carbohidrati si mai multa sare decat este indicat sa consumi intr-o zi intreaga.

In ciuda acestor dezavantaje pe care gustarile de la cinema le aduc organismului, ele nu au fost inca interzise. Motivul pentru care proprietarii cinematografelor nu vor sa renunte la gustari este pentru ca acestea le aduc mai mult profit decat filmele propriu-zise.

Sursa foto: boulevardcinema.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare