Morcovii
Morcovii contin o cantitare mare de vitamina A, benefica vederii, in special pe timpul noptii. Consuma cat mai multi morcovi cruzi, in salate sau sucuri, in amestec cu alte fructe sau legume.
Broccoli
Broccoli a devenit o leguma atat de cautata datorita numarului mic de calorii pe care il are si cantitatii mari de micronutrienti continuti, printre care vitaminele A, C si vitamina K. Pentru un aport semnificativ de nutrienti, consuma broccoli crud.
Ciupercile
Ciupercile sunt niste legume extrem de sanatoase pe care poti sa le incluzi in dieta datorita faptului ca ajuta la imbunatatirea functiei cognitive, la sanatatea inimii si previne aparitia altor boli. Studiile arata, de asemenea, ca persoanele care au inlocuit carnea cu ciupercile au reusit sa piarda un numar semnificativ de kilograme.
Varza Kale
Varza Kale se inscreie in categoria legumelor verzi pe care ar trebui sa le consumi constant. Varza Kale este bogata in vitamina K si calciu.
Ridichile
Ridichile sunt alte legume benefice pentru sanatate, fiind o sursa importanta de fibre si micronutrienti, printre care calciu, fosfor si potasiu.
Spanacul
Spanacul contine o cantitate semnificativa de vitamina A, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si este o sursa buna de fier.
Sparanghel
Sparanghelul este o leguma sanatoasa bogata in fibre si nutrienti, printre care vitamina C, A si vitamina K.
Lintea
Lintea este atat o leguma sanatoasa dar si o proteina care are o reputatie foarte buna. Lintea contine o cantitate mare de fibre, 50% din cantitatea zilnica de acid folic recomandata si 45% din cantitatea de fier recomandata.
Fasolea verde
Vasolea verde este o sursa importanta de vitamina A, vitamina C si vitamina K, precum si de fibre.
Conopida
Conopida este una dintre cele mai gustoase si satioase legume si in acelasi timp o sursa importanta de vitamina C, potasiu si omega 3.
Sfecla rosie
Sfecla rosie este o leguma cu proprietati anti-inflamatorii si antioxidante despre care s-a demonstrat ca are efecte benefice asupra tensiunii arteriale si stresului oxidativ.
Rosiile
Rosiile contin o cantitate mare de licopen, un compus care sustine sanatatea vasculara si previne aparitia bolilor cardiovasculare.
Ceapa
Ceapa este legume care adauga arome mancarurilor si pe care oricine ar trebui sa o includa in dieta, pentru ca s-a demostrat ca aceasta ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si mentale.
Vinete
Vanata este o legume versatila care absoarbe toate aromele dintr-un preparat. In plus, studiile au aratat ca vanata contine compusi cardioprotectori care asigura sanatatea inimii.
Cartoful dulce
Cartoful dulce este una dintre cele mai bune surse de beta-caroten, un antioxidant care se transforma in vitamina A.
Sursa foto: pinterest.com