Dieta si nutritie

#sezonul merelor #marmelada #mere

Acestea sunt alimentele care sunt mai bogate in calciu decat laptele. Tu le consumi?

Sigur si tu te-ai gandit la un moment dat care sunt alimentele care contin calciu, pentru a te asigura ca le consumi regulat. Toata lumea stie ca laptele este bogat in calciu, insa acesta poate fi asimilat si din alte alimente.

Alimente mai bogate in calciu decat laptele

Semintele

Acestea ofera foarte multe beneficii nutritionale, printre care si calciu. Semintele de susan, chia sau mac reprezinta surse foarte bune de minerale. Potrivit specialistilor, trei linguri de seminte de chia, care ajung la 177 mg per lingura, au mai mult calciu decat un pahar cu lapte.

Sardinele

O portie de sardine ofera 33% din necesarul zilnic de calciu. Cu atat mai bine daca le consumi din conserva deoarece au oase, iar de aici provine cea mai mare parte a calciului. Le poti adauga intr-o salata de rosii cu castraveti, branza feta si masline.

Migdale

Migdalele sunt o sursa foarte buna de calciu, vitamine, proteine si fibre. Ele sunt recomandate a fi consumate in stare naturala, nu prajite. 

Verdeturile

Spanacul, varza, broccoli si alte verdeturi contin foarte mult calciu. Se spune ca, cu cat frunza este mai inchisa, cu atat continutul de calciu este mai mare. Doar o cana de frunze verzi contine aproximativ 266 mg de calciu, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din necesarul zilnic de minerale. 

Fasolea si mazarea

Acestea doua sunt foarte benefice pentru sanatate. Contin o cantitate mare de proteine, fibre si alti micronutrienti. O portie de fasole indeplineste  aproximativ un sfert din necesarul zilnic de mineral.

Portocalele

Ele sunt renumite pentru continutul mare de vitamina C, insa au si o cantitate consistenta de calciu. O cana de suc de portocale proaspat stors contine aproximativ 72 mg de calciu. 

Quinoa

Este o specie de cereale integrale. Aceste seminte pot constitui o garnitura excelenta la o masa de baza.  O cana de quinoa are aproximativ 100 mg de calciu. Poate fi servita cu carne si legume sau in salata.

Rubarba

Rubarba are o cantitate foarte mare de calciu. Chiar daca o parte din acesta este intr-o forma digerabila, chiar si 25% din acesta va ajunge sa ofere corpului tau aproximativ 90 mg de calciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare