Dieta si nutritie

#fructe de padure # antioxidanti fructe #slabire #fructe #acai berry

Acai berry: fructe minune pentru slabit

Tot mai des auzim de efectele miraculoase ale fructelor acai berry si rezultatele spectaculoase pe care le au in lupta cu kilogramele in plus. Fructele acai berry sunt extrem de bogate in antioxidanti si vitamine, insa ai grija la produsele de piata care pot contine substante toxice.

 

Ce sunt fructele acai berry


Acai berry sunt fructe de culoare mov, care cresc doar in palmierii din padurea amazoniana. Sunt cunoscute pentru cantitatile mari de antioxidanti. Antioxidantii din fructele acai berry sunt extrem de puternici si previn o serie de afectiuni, printre care si afectiunile cardiace sau cancerul.

Fructele acai berry elimina si toxinele din organism. Pe langa antioxidanti, aceste fructe sunt bogate si in vitaminele B1, B2, B3, C, E, dar si in azici grasi omega 3, 6 si 9, calciu, potasiu si multe alte substante nutritive.
 

Cat de sanatoase sunt fructele acai berry


Fructele acai berry contin substante puternice precum antocianine si flavoinoide. Antocianinele sunt responsabile pentru culoarea mov a acestor fructe. Alimentele bogate in antocianine, precum afinele, strugurii, au o culoare puternica, care variaza de la mov pana la negru.

Antocianinele si flavonoidele sunt antioxidanti puternici care protejeaza organismul de toxine si bolie. Joaca un rol important si in protejarea sistemului celular. O alimentatie bogata in astfel de antioxidanti previne imbatranirea prematura si reduce riscul de imbolnaviri, prin neutralizarea efectelor radicalillor liberi.
 

Benefiicile fructelor acai berry


Pulpa fructului acai berry are o mare capacitate antioxidanta. Contine mai multi antioxidanti decat zmeura, capsunile sau afinele. Consumul de fructe acai berry este astfel benefic pentru o serie de afectiuni.

Similari cu antioxidantii din vin rosu, antioxidantii din acai berry sunt foarte puternici si extrem de benefici pentru reducerea colesterolului. Imbunatatesc circulatia sangelui si relaxeaza vasele de sange.

Extractul din fructele de acai berry are proprietati antivirale, luptand impotriva infectiilor. Consumul de acai berry este benefic si pentru piele, care este bine hidratata si stralucitoare. Aceste fructe sunt benefice si pentru sistemul digestiv, elimina toxinele si trateaza deranjamentele stomacale.

Fructele de acai berry sunt bogate in vitamina C care stimuleaza intreg organismul si care previne formarea tumorilor canceroase. De asemenea, ofera energia necesara pentru intreaga zi. Si viata sexuala este imbunatatita cu ajutorul fructelor acai berry. Fructele acai berry stimuleaza si sistemul imunitar si functiile mentale.
 

Fructele acai berry ajuta la slabit


In ultima perioada tot mai multe produse de slabit pe baza de acai fructe au invadat mai intai piata din Statele Unite, dupa care au ajuns in toata lumea. Aceste produse promit eliminarea rapida a kilogramelor in plus, o piele tonifiata si un tonus fizic de invidiat.

Insa, pe langa fructele de acai berry, aceste produse contin si alte substante care pot afecta organismul. Specialistii ne sfatuiesc sa uitam de aceste suplimente si sa consumam fructele in stare naturala. In acest fel ne vom bucura de efectele lor benefice si de toate substantele nutritive care ne ajuta sa slabim.

De asemenea, dietele bogate in antioxidanti sunt miraculoase atat pentru accelerarea metabolismului, cat si pentru prevenirea imbolnavirilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare