Dieta si nutritie

#calorii #nutritie #dieta #dieta si nutritie #reducerea caloriilor

8 sfaturi pentru a reduce numarul caloriilor in fiecare zi

Alegerile alimentare sanatoase reprezinta cheia pentru o silueta de invidiat. Si cum temperaturile de afara sunt din ce in ce mai ridicate, pare ca este timpul sa mergi la plaja si sa te bucuri de vremea frumoasa, fara sa ai batai de cap din cauza kilogramelor in plus. Ca sa iti mentii silueta si sa eviti problemele cu greutatea corporala, este recomandat sa renunti la anumite alimente care contin foarte multe calorii.


1. Inlocuieste uleiul

Schimbarea modului de a gati reprezinta o modalitate buna de a reduce cel putin 100 de calorii in fiecare zi. Asadar, incearca sa gatesti fara ulei. De exemplu, cand inabusi legumele pe aragaz, inlocuieste uleiul cu apa sau cu supa de legume. Pentru prepararea salatelor, este recomandat sa folosesti zeama de lamaie, in locul uleiului si astfel vei reduce din caloriile care te ingrasa.


2. Ai grija la bauturi

Consumul de lichide este foarte important pentru sanatatea ta, insa este ideal sa eviti sucurile acidulate, ceaiurile dulci, precum si bauturile energizante. Desi au un numar scazut de calorii, aceste bauturi influenteaza greutatea corporala. Consuma cel putin doi litri de apa plata in fiecare zi si te vei simti mult mai bine in corpul tau.


3. Atentie la consumul de cafea

Daca nu poti renunta la consumul de cafea, este indicat sa ai grija la prepararea ei. Inlocuieste zaharul cu indulcitori cu zero calorii. Gustul va fi acelasi, iar tu vei reusi sa eviti aproape 100 de calorii in fiecare zi.


4. Alege portii mici

Meniul supradimensionat este inamicul siluetei, asadar pentru a-ti mentine greutatea colorata opteaza pentru portii mici, evita mancarurile de tip fast food, precum si consumul dulciurilor in exces.


5. Invata sa spui "Nu, multumesc"

Oricat de buna ar parea mancarea gatita de prietenii tai, este important sa inveti sa refuzi a doua portie. In plus, consuma mai putina paine la o masa, pentru a mentine numarul caloriilor sub control.


6. Fereste-te de condimente si sosuri

Condimentele si sosurile sunt bogate in calorii. De exemplu, o portie mica de maioneza are aproximativ 100 de calorii si de cele mai multe ori un hamburger sau un sandvici contine mai mult de o portie mica de maioneza. Acelasi lucru este valabil si pentru condimente, care ascund sute de calorii.


7. Fa substituiri alimentare

Pentru a reduce numarul caloriilor din alimentatie nu este nevoie sa te infometezi sau sa renunti la felurile de mancare preferate. Gaseste substituenti pentru alimentele daunatoare siluetei. Astfel, foloseste lapte degresat in loc de lapte cu grasime, consuma biscuiti din faina, in schimbul biscuitilor cu unt, gateste pui la gratar, in loc de pui prajit. Pentru "doza zilnica" de dulce, consuma iaurt in loc de inghetata. Astfel, vei reusi sa tii la distanta caloriile si sa-ti mentii silueta.


8. Consuma alcool responsabil

Alcoolul este o alta sursa de calorii ascunse. In cazul femeilor, este recomandat sa nu consume mai mult de un pahar de alcool in fiecare zi, in timp ce barbatii ar trebui sa se opreasca la doua. Daca reduci consumul de alcool cu un pahar, scapi de grija a 100 de calorii.

Sursa foto: diet.health-talks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare