Dieta si nutritie

# lupta depresie #alimente #depresie

8 alimente care ajuta in lupta cu depresia

Depresia este o boala care afecteaza o mare parte din populatie. Desi este o problema serioasa care are nevoie de suportul unor medici si al psihologilor, totusi pot sa fie facuti anumiti pasi pentru a imbunatati starea de spirit a unei persoane. Astfel ca ceea ce poti sa faci este sa urmezi anumite activitati fizice, sa mananci sanatos si corect, sa te plimbi in natura, sa meditezi si sa reduci consumul de alcool si de tigari, ori alte substante care pot sa iti dauneze. Iata ce alimente te ajuta in momentele in care ai depresie:

1. Cerealele integrale

Sunt studii din 2015 publicate in Jurnalul American al Nutritiei Clinice care atesta faptul ca cerealele integrale mancate de femeile care sunt la premenopauza, au experimentat mult mai putine semne de depresie decat cele care au consumat cereale rafinate. Acestea au beneficii pentru sanatate si ajuta intreg corpul.

 

2. Apa

Apa este sursa vietii si ajuta orice organism sa functioneze in parametri normali. Persoanele cu depresie sau anxietate sufera si mai mult atunci cand nu beau indeajuns de multa apa, de aceea este recomandat sa consume o cantitate suficienta pentru nevoile corpului lor.

 

3. Omega-3 din peste

A manca Omega-3 inseamna a aduce organismului acizi grasi necesari pentru sanatate. Aceasta substanta creste puterea de procesare a creierului si ajuta sistemul circulator. Se reduc de asemenea inflamatiile. Exista studii care atesta faptul ca Omega-3 ajuta in combaterea depresiei. Este recomandat pestele mancat des in dieta persoanala.

 

4. Semintele de chia

Aceste seminte sunt bogate in Omega-3 si ajuta tot organismul sa functioneze bine si cu energie. Ele pot sa fie consumate in budinci cu fructe, precum bananele sau amestecate in diverse alte feluri de mancare. Si nucile au acest efect asemanator, de aceea sunt si ele recomandate in dieta ta zilnica.

 

5. Bananele

Bananele sunt si gustoase si hranitoare. Ele contin substante importante. De exemplu se spune ca o banana contine 22% din necesarul de B6 din corp pentru o intreaga zi. Sunt responsabile pentru a produce serotonina si aceasta substanta ajuta in combaterea depresiei si a starilor proaste asociate cu aceasta.

 

6. Somonul

Somonul ese cunoscut pentru cantitatea mare de Omega-3 pe care o detine si pentru vitamina B6 prezenta. El ajuta in a indeparta semnele depresiei si aduce un aport organismului in vindecare. Poate sa fie alaturat si legumelor verzi si salatelor.

 

7. Sfecla

Sfecla este des mancata si apreciata pentru gustul ei bun si pentru savoarea pe care o are. Conform studiilor facute, sfecla se spune ca detine o cantitate mare de fibre, de magneziu, de vitamina B si acid folic. Lipsa acidului folic este legata de depresie, iar sfeclele pot sa adauge necesarul in corp. Pe langa sfecla, alimente asemanatoare din punct de vedere al aportului in organism sunt spanacul, brocoli si sucul de portocale.

 

8. Scoicile

Scoicile sunt si ele alaturi de alimentele potrivite pentru combaterea depresiei si a semnelor grave care sunt resimtite. Ele se pot pregati si servi des in meniu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare