Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #fitness #nutritie #dieta # reguli slabit

7 reguli de aur pentru un corp perfect in 7 zile

Vrei sa schimbi ceva la felul cum arati, dar vrei rezultate rapide. Daca surplusul de kilograme nu este mare, poti reusi sa arati impecabil in doar o saptamana. Urmeaza regulile de mai jos si vei fi pregatita sa imbraci si costumul de baie! Daca vrei rezultate de durata, fa din acestea un sil de viata si nu vei regreta!
 
Luni: Elimina alimentele procesate

Alimentele procesate sunt un inamic la care trebuie sa renunti cat mai curand. Tot ceea ce fac acestea este sa tanjesti dupa mai multa mancare decat organismul tau are nevoie.

Marti: Apa, sursa ta de hidratare

Bauturile alcoolice nu numai ca sunt deshidratante si bogate in calorii, dar totodata iti cresc apetitul fara ca tu sa observi de fapt ca incepi sa mananci tot ce iti iese in cale. (Studiile dovedesc ca femeile consuma cele mai multe calorii dupa ce au consumat bauturi alcoolice).

Miercuri: Ia-ti portia de fibre!

Carbohidratii joaca un rol important, insa nu uita de portia de fibre, care iti va oferi o perioada de satietate de lunga durata. Iti oti presara seminte de in in iaurt sau iti poti adauga cateva migdale in salata. Iar, daca simti intradevar nevoia de a consuma carbohidrati, orezul brun sau orzul sunt alegerea cea mai potrivita.

Joi: Adio, calorii!

A manca putin si des pe tot parcursul zilei ofera metabolismului tau sansa de a arde caloriile in mod constant si echilibrat. Portiile mari de mancare iti vor incetini, insa metabolismul. Combinatia perfecta consta in trei mese principale (300-350 calorii fiecare masa) si doua gustari (100-150 calorii fiecare gustare).

Vineri: Scapa de balonare!

Broccoli, ceapa si ardeiul gras iti vor provoca balonari si implicit stari de disconfort. Consuma legume si fructe care au la baza continut de apa ridicat cum ar fi castravetii, spanacul sau sparanghelul. Fructele bogate in potasiu, cum ar fi bananele sau portocalele te vor ajuta sa scapi de apa pe care o retine corpul tau.

Sambata: Bea apa in mod corect!

Celulele corpului retin apa, atunci cand aceasta nu este suficienta. Consuma doi-trei litri de apa pe zi, pe care ii poti comprima in sticlute de dimenisuni medii (4-6 sticlute). Bea apa des in cantitati mici, astfel incat aceasta sa reuseasca sa ajunga la fiecare celula din sange. Apa consumata necorespunzator va fi filtrata de catre ficat, iar tu vei fi nevoita sa mergi la toaleta foarte des.

Duminica: Ziua in care arati perfect! 

Imprieteneste-te cu proteinele! Diferitele diete s-au demodat, insa un mic-dejun sanatos, bogat in proteine iti va oferi necesarul de energie pe parcursul zilei. Incearca sa consumi un ou combinat cu legume, iar aportul tau de proteine va fi asigurat pe toata durata zilei!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare