Dieta si nutritie

#ceai verde #cereale #accelerarea metabolismului #genuflexiuni

7 ponturi pentru accelerarea metabolismului

Metabolismul oamenilor incetineste odata cu inaintarea in varsta, astfel, la 40 de ani ai putea arde cu pana la 300 de calorii mai putin decat la varsta de 30 de ani, ceea ce inseamna o crestere in greutate de pana la 6 kilograme intr-un an. Cu toate acestea, exista cateva trucuri pe care le poti aplica in rutina zilnica, pentru a scapa in continuare de surplusul de grasime.

1 Fa exercitii zilnice

Cinci minute de exercitii in fiecare dimineata pot contribui la starea de bine a organismului tau. Sunt recomandate exercitiile usoare, precum mersul pe jos sau genuflexiunile. Acestea stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea caloriilor.

2 Nu sari peste micul dejun

Numeroase studii au aratat ca persoanele care nu sar peste micul dejun sunt mai flexibile decat celelalte. Metabolismul este mai lent pe timpul noptii, insa poate fi stimulat dimineata, la micul dejun.

Intrucat activitatea fizica si metabolismul incetinesc pe parcursul zilei, este recomandat ca micul dejun sau pranzul sa fie doua mese consistente, pentru a avea timp pana la sfarsitul zilei sa arzi caloriile acumulate.

3 Consuma cereale sanatoase

Orezul brun, germenii de grau, painea neagra, cerealele integrale, faina de ovaz sau taratele sunt alimente satioase, intrucat procesul de digestie dureaza mai mult decat in cazul carbohidratilor simpli. Potrivit unui studiu, realizat pe parcusul a 12 ani, pe un esantion de 74.000 de femei, s-a constat ca femeile care au mancat regulat cereale sanatoase au luat in greutate mai putin decat cele care nu mancat regulat.

4 Adauga proteine in alimentatia zilnica

Pentru a ajuta organismul sa arda grasimile mai repede, este recomadat sa adaugi in dieta zilnica alimente bogate in proteine, precum carnea de pui, peste sau albusuri de oua. Pentru a fi digerate, proteinele necesita mai multa energia, astfel ca metabolismul este accelerat.

5 Consuma iaurt

Intr-un studiu recent, publicat in Jurnalul International de Obezitate, s-a constat ca femeile care au mancat de cel putin trei ori pe saptamana un iaurt cu putine grasime au ars cu 60% mai multe calorii decat femeile care nu au mancat iaurt. De asemenea, studiile arata ca cei care mananca zilnic trei portii de lactate pierd mai mult in greutate decat cei care mananca mai putin.

6 Fii activ dupa ce mananci

Rata metabolismului corpului tau creste cu 10% dupa fiecare masa. Asadar, este recomandat sa faci cel putin 10 minute de activitate usoara dupa fiecare masa. In acest sens, te poti plimba prin parc, poti iesi la o plimbare cu cainele tau, poti urca scarile sau poti efectua cateva exercitii fizice de baza.

7 Consuma ceai verde

Ceaiul verde iti ofera o doza sanatoasa de compusi care te ajuta sa lupti impotriva bolilor si te ajuta sa reduci tesutul adipos din organism. Intr-un studiu realizat de "The American Journal of Clinical Nutrition", s-a aratat ca persoanele care au baut o sticla de ceai cu extract de ceai verde in fiecare zi, timp de trei luni, au eliminat mai multe grasimi decat cei care au consumat alte tipuri de ceai.

Sursa foto: ahguapas.infonews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului