Dieta si nutritie

#dieta rapida #slabire rapida #cura de slabire

-7 kilograme intr-o saptamana, ca sa fii in forma pana de Craciun

Veste buna pentru doamnele si domnisoarele care vor sa scape rapid de cateva kilograme in plus pana de Craciun. Pot da jos pana la 7 kilograme, insa vor trebui sa faca si ceva miscare pentru asta. Fara sport, doar prin grija la alimentatia zilnica se pot pierde 2-3 kilograme. Iata dieta si exercitiile de urmat.

In primul rand este foarte important sa bei apa. Orice nutritionist iti va recomanda cel putin doi litri de apa pe zi pentru a combate retentia de lichide si pentru a determina eliminarea grasimilor.

Cum poti pierde in greutate intr-o singura saptamana? Incepe de la dieta: ia micul dejun cu o cafea si un iaurt. Manaca un fruct la gustarea de la ora 10.00 si unul la cea de dupa-amiaza. Elimina painea si pastele pentru toata saptamana sau redu portiile la 80g.

Este o dieta excesiva, iar daca nu suntem atente, poate duce la rezultate contraproductive si la redobandirea greutatii pierdute intr-un timp foarte scurt.

Ca sa poti slabi atat de mult intr-o saptamana poti consuma, spre exemplu, foarte multi castraveti. Dar nu exclusiv, evident. Ideea e sa mananci multe salate sau mancaruri de castraveti, inclusiv supe se pot prepara si chiar smoothie-uri. Pe langa castraveti, mai poti manca fructe, la cele doua gustari, iar la micul dejun, oua si iaurt simplu. Este o dieta fulger, care nu trebuie tinuta mai mult de 7 zile si care nu se incadreaza intr-un stil de viata sanatos si echilibrat. Este doar o varianta „de avarie”, o solutie de compromis atunci cand vrei sa slabesti rapid, sa zicem pana la Craciun sau pana la Revelion. Tocmai fiind atat de drastica, nu trebuie incurajata.

Ce sa mananci pentru a pierde in greutate intr-o saptamana

Poti pierde in greutate cele 7 kilograme daca imbini dieta echilibrata cu miscarea. In cazul unei diete fulger este foarte important sa elimini in totalitate unele alimente precum mezeluri si branzeturi, dar si bauturi si dulciuri carbogazoase. Toate aceste alimente duc la o crestere rapida in greutate si, prin urmare, dorind sa slabesti, trebuie sa le eviti.

Cel mai indicat este sa consumi din abundenta fructe si legume si sa optezi pentru carne slaba. Condimentele trebuie si ele utilizate in cantitati mici, iar grasimile e bine sa fie inlocuite cu ulei de masline extravirgin.

Smoothie-urile detoxifiante sunt ideale la micul dejun sau, intr-una dintre zile, pot lua chiar locul unei mese principale.

Ce sa bei pentru a pierde in greutate intr-o saptamana

Poti pierde mult in greutate daca bei foarte multa apa. Cel putin doi litri pe zi, pentru a detoxifia si purifica intregul corp, eliminand toxinele. Alte bauturi recomandate sunt ceaiurile, dar si laptele fara grasimi. Smoothie-urile Detox includ legume pe baza de morcovi, telina, castraveti si fructe precum kiwi, capsuni, lamaie si ananas. Pentru a te asigura ca obtii mai multe rezultate, renunta la bauturile dulci si la alcool.

Multa miscare pentru a pierde in greutate intr-o saptamana

Pentru a pierde in greutate rapid trebuie sa faci si exercitii fizice. Poti alerga zilnic cel putin jumatate de ora. Dar la fel de bine poti face miscare si acasa. Sau la sala, unde ai ocazia sa lucrezi diferite parti ale corpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului