Dieta si nutritie

#capsune #migdale #hummus #calorii #ou #portocala

7 gustari sub 100 de calorii pentru o silueta perfecta

Daca, in timpul unei diete de slabit, iti poti planifica cu strictete mesele principale, nu acelasi lucru se poate spune si despre gustarile dintre mese. Pentru a evita sa clachezi si sa te lasi inspitita de alimente nesanatoase, iti propunem sa optezi pentru gustari sanatoase si satioase, sub 100 de calorii, care te vor ajuta sa obtii ori sa mentii silueta de vis.

1 O portie de afine

O portie (circa 150 grame) de afine are un continut de circa 80 de calorii si ii ofera organismului tau o multime de substante necesare bunei sale functionari, printre care antioxidanti, vitamina C, vitamina E si mangan. In plus, tot afinele sunt o sursa excelenta de fibre, care confera pretioasa senzatie de satietate, atat de importanta cand iti doresti sa slabesti in mod sanatos.

2 Un ou fiert tare

O alta gustare sub 100 de calorii pe care o poti savura intre doua mese principale este un ou fiert tare. Cu un continut de doar circa 78 de calorii, un ou fiert iti ofera 6 grame de proteine care te vor ajuta sa combati senzatia de foame si tendinta de a manca mai mult decat este necesar.

3 O portocala

Uneori, nu ai nevoie decat de o gustare simpla pentru a-ti astampara foamea si a evita tentatiile. O astfel de gustare, care nu contine mai mult de 60 de calorii, este o portocala. Bogata in vitamina C, vitamina A, fibre alimentare si alte substante nutritive pretioase, portocala nu numai ca te ajuta sa slabesti, dar iti creste si imunitatea, iti imbunatateste digestia si iti protejeaza inima.

4 O portie de capsune

Daca iti plac capsunele, atunci te vei bucura sa afli ca te poti infrupta oricand din aceasta gustare sanatoasa care, la o portie de aproximativ 150 grame, nu ofera organismului un aport mai mare de 46 de calorii. In plus, pe langa faptul ca nu iti pun in pericol silueta, capsunele sunt ticsite cu antioxidanti, vitamina C si mangan.

Aceste fructe pot fi consumate proaspete sau congelate, beneficiile pentru silueta si sanatatea ta fiind acelasi.

5 O jumatate de portie de migdale

O jumatate de portie de migdale (15 grame) constituie, la randul sau, o gustare numai buna de savurat intr-o mica pauza la serviciu. Fructe oleaginoase satioase si hranitoare, migdalele nu iti pun in pericol silueta, continand doar aproximativ 80 calorii.

Aceasta gustare usoara are si beneficii asupra sanatatii, datorita continutului de grasimi "bune" mononesaturate si a nivelului ridicat de proteine. Numeroase studii au demonstrat, de altfel, ca un consum regulat, pe termen lung, de migdale contribuie la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

6 O portie de popcorn

Un bol mic de popcorn (obtinut din porumb fara adaos de sare si alte arome) te poate ajuta sa faci fata cu brio unor tentatii majore la un maraton de filme, avand un continut de doar circa 77 calorii. Gustoasele floricele vin la pachet cu fibre, carbohidrati complecsi, proteine si chiar si fier, mangan, acid folic, potasiu si fosfor.

7 Doua linguri de hummus

Ti-e pofta de o gustare aromata? Afla ca, desi atunci cand este consumat in cantitati mari reprezinta un pericol pentru silueta, hummusul poate deveni o gustare perfecta, cata vreme te limitezi la un consum de doar doua linguri din acest preparat. Alege sa mananci hummus in combinatie cu un castravete sau telina si nu vei depasi pragul de 100 de calorii.

Foto: 4photos.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare