Dieta si nutritie

#frumusete #alimentatie #diecta echilibata #mentinere tinerete #mentinere frumusete

7 alimente care te ajuta sa fii mai tanara si mai frumoasa

Orice femeie isi doreste sa-si imbunatateasca aspectul fara sa fie nevoita sa cheltuiasca averi pe interventii chirurgicale si produse cosmetice de ultima generatie. Iar medicii sustin si demonstreaza ca frumusetea vine din interior, asa ca o dieta echilibrata este cheia catre o frumusete rapitoare.

Frumusetea inseamna sanatate in primul rand, iar alimentele si traiul echilibrat sunt singurele care iti pot oferi acest lucru. Iata care sunt cele mai sanatoase 7 alimente care te ajuta sa arati mai bine pe zi ce trece:

1. Spanacul

Frunzele de culoare verde inchis, asa cum sunt cele ale spanacului, contin substante esentiale care ajuta ochii sa para mai tineri si mai putin obositi. Zeaxantina si luteina sunt acele componente care confera luminozitate tenului. In plus, spanacul este foarte bogat in fier, care contribuie si el la aspectul frumos al pielii. Spanacul poate fi consumat atat crud, cat si gatit. In salate, se recomanda asocierea lui cu uleiul de masline si cu branzeturile, iar in mancaruri se poate combina cu smantana sau lapte.

2. Varza rosie

Varza rosie este foarte bogata in minerale esentiale care te vor face sa radiezi de frumusete. Iodul si sulful ajuta la detoxifiere, ceea ce inseamna ca aspectul pielii tale se va imbunatati considerabil. Consumul regulat de varza rosie, in stare naturala sau preparata, iti va face pielea mai ferma si mai curata.

3. Varza kale

Varza kale furnizeaza organismului cantitati importante de vitamina K, ce pot contribui la prevenirea osteoporozei si a afectiunilor inimii. In plus, este foarte bogata in fibre si ajuta la imbunatatirea digestiei si, implicit, la eliminarea toxinelor din organism. Iar rezultatele detoxifierii asupra pielii sunt de-a dreptul fabuloase. Consuma varza kale si vei avea un ten curat si luminos, care va radia sub privirile admiratorilor tai.

4. Sfecla rosie

Sfecla rosie contribuie activ la hidratarea pielii, iar acest lucru te va feri de imbatranirea prematura si de aparitia ridurilor. In plus, poate ajuta chiar la uniformizarea pigmentilor tenului, datorita continutului sau bogat de betaina. Aceasta contribuie si la reglarea metabolismului, ceea ce inseamna ca iti poate fi de ajutor si in demersurile tale de a deveni mai supla.

5. Vinetele

Vinetele contin elixirul tineretii. Aceasta componenta se numeste nasunin si este responsabila de tinerea in frau a celulelor canceroase. In plus, tineretea pe care ti-o ofera vinetele nu se limiteaza doar la aspectul fizic, ci si la cel psihic. Aceeasi substanta care iti poate mentine chipul neted si stralucitor impiedica imbatranirea si deteriorarea neuronilor.

6. Busuiocul

Busuiocul este foarte bogat in antioxidanti, precum eugenolul, care nu doar ca te va ajuta sa te mentii sanatoasa, ci si tanara si frumoasa. Ca si vinetele, aceasta planta contine o substanta ce impiedica raspandirea celulelor cancerigene, iar sanatatea ta perfecta se va putea observa si la nivelul pielii.

7. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles are un continut ridicat de compusi de sulf care impiedica anumite enzime nocive sa depaseasca nivelul normal. In plus, consumul acesteia reduce riscurile de infectii si inflamatii, iar acest lucru este foarte vizibil si in exterior. Poti spune "adio!" pungilor de sub ochi sau picioarelor inflamate, asa ca vei arata excelent in fiecare zi!

Sursa foto: fruitsbenefitshealth.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare