Dieta si nutritie

#halena #scortisoara

7 alimente bune pentru o respiratie mereu proaspata

Uneori, o igiena dentara riguroasa nu este suficienta pentru a avea mereu o respiratie proaspata. Alimentatia are un rol esential pentru mirosul respiratiei tale, asa ca daca nu vrei sa ai parte de momente jenante, alege cu grija ceea ce mananci.


Iata o lista cu alimentele care iti vor asigura mereu o respiratie placut mirositoare:


1 Iaurt


Iaurtul  simplu, fara zahar sau fructe, are rolul de a reduce numarul de bacterii care cauzeaza respiratia urat mirositoare, dar si de a impiedica aparitia cariilor sau a bolilor gingivale. Studii efectuate pe voluntari care au consumat cate o portie de iaurt in fiecare zi, timp de 6 luni, au aratat ca nivelul de hidrogen sulfurat din organism, principala cauza a respiratiei urat mirositoare, a scazut cu 80%.


2 Branza, carne de pui si nuci


Branza, carnea de pui si nucile au un continut ridicat de calciu si fosfor, elemente esentiale pentru redepozitarea mineralelor pe suprafata dintilor si pentru refacerea smaltului deteriorat de alimentele acide. Mai mult decat atat, calciul din lactate ajuta la intarirea dintilor si la mentinerea danturii sanatoase.


3 Ceai negru


Ceaiul  negru este un aliat de nadejde in lupta impotriva bacteriilor care formeaza placa dentara. Baut ca atare, fara zahar, ceaiul negru previne acumularea bacteriilor care provoaca mirosul neplacut al respiratiei. De asemenea, ceaiul negru  impiedica aparitia cariilor si a paradontozelor.


4 Scortisoara


Uleiul eteric obtinut din scortisoara poate distruge bacteriile din cavitatea bucala . Daca menta, rozmarinul si salvia sunt recunoscute pentru puterea lor de a indeparta respiratia urat mirositoare, scortisoara este unicul condiment care distruge cu adevarat bacteriile din gura, vinovate de aparitia mirosului neplacut.


Acelasi efect il are si praful de scortisoara, dar si ceaiul.


Amesteca o lingurita de scortisoara macinata cu o lingurita de miere intr-o ceasca, adauga apa fierbinte, lasa la infuzat timp de 10 minute si apoi consuma ceaiul cald. Optional, poti adauga si putina pulbere de cuisoare.


5 Fructe si legume


Fructele si legumele cu un continut ridicat de vitamina C actioneaza impotriva bacteriilor care provoaca mirosul neplacut al respiratiei. Asadar, consuma zilnic mere, lamai, kiwi, portocale,  coacaze, papaya, capsuni, broccoli, ardei gras sau varza de Bruxelles. Totusi, ai grija cu citricele pentru ca acestea sunt foarte acide si pot ataca smaltul dintilor.


6 Ierburi aromate


Salvia, eucaliptul sau patrunjelul sunt trei ierburi aromate care ofera instant un miros foarte placut respiratiei. Nu trebuie decat sa mesteci timp de un minut cateva frunze, iar apoi sa le inghiti. Chiar daca pentru inceput senzatia poate fi intepatoare, rezultatul va fi incantator.


7 Apa


Desi pare greu de crezut, apa ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute prin stimularea productiei de saliva, dar si prin indepartarea resturilor de mancare. Nu este tocmai cea mai eficienta metoda, dar este simpla si la indemana oricui, in orice moment.


Sursa foto : artisticgardens.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare