6 solutii istete pentru a manca branza fara sa te ingrasi

Dieta si nutritie

#branzeturi #ingrasare #alimentatie #alimentatie sanatoasa #dieta si nutritie #sfaturi alimentatie #consum branza

6 solutii istete pentru a manca branza fara sa te ingrasi

Stiai ca un consum constant de branzeturi te ajuta sa eviti bolile de inima si diabetul? Branza este o sursa excelenta de proteine, calciu si fosfor, dar si o sursa majora de grasimi saturate, cu un continut caloric pe masura. Desi este recomandat sa consumi des lactate, unele branzeturi nu iti sunt de ajutor daca iti doresti sa iti mentii greutatea. Exista insa solutii istete la care poti recurge pentru a manca branza fara sa te ingrasi!

1. Gramajul este totul

Nutritionistii te sfatuiesc sa consumi aproximativ 30 g de branza in fiecare zi. Poti alege una dintre urmatoarele variante: 1 felie sau 4 cubulete din orice tip de branza, 100 g de branza de vaci sau 1/4 de cana de branza ricotta.

2. Consuma branza data pe razatoare

In loc sa le tai felii sau sa musti direct din ele, da prin razatoare branzeturile si apoi presara-le deasupra mancarurilor pe care le savurezi. Astfel, vei consuma mai putina branza, intrucat stratul necesar pentru a acoperi mancarea se va forma mai usor.

3. Atentie la provenienta branzeturilor

Branzeturile care provin de la animalele hranite numai cu iarba au un nivel ridicat de acizi grasi omega-3. Aceste grasimi iti ofera multiple beneficii, de la imbunatatirea sanatatii cerebrale si cardiace si protejarea vederii pana la inhibarea inflamatiilor si mentinerea greutatii corporale.

4. Consuma branzeturi fara grasimi

Alege sa consumi ricotta degresata, branza de capra ori branza feta, intrucat aceste sortimente au un continut mai redus de grasimi periculoase si calorii, fata de alte tipuri de branzeturi.

5. Mananca branza doar cat sa-ti satisfaci pofta

O bucata mica de branza puternic aromata (branza mucegaita, spre exemplu) iti va satisface imediat pofta si este suficienta pentru a da un gust special oricarei salate de legume pe care planuiesti sa o savurezi.

6. Nu te aseza langa platoul cu branzeturi

Daca te afli la o petrecere si te asezi langa zona destinata branzeturilor, studiile confirma faptul ca vei fi tentat sa te tot servesti din sortimentele puse la dispozitie de gazda. Asadar, pentru a evita tentatia, pune-ti intr-o farfurie cateva bucatatele de branza si indeparteaza-te apoi de zona-problema.

Sursa foto: shoredental.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare