1. Gramajul este totul
Nutritionistii te sfatuiesc sa consumi aproximativ 30 g de branza in fiecare zi. Poti alege una dintre urmatoarele variante: 1 felie sau 4 cubulete din orice tip de branza, 100 g de branza de vaci sau 1/4 de cana de branza ricotta.
2. Consuma branza data pe razatoare
In loc sa le tai felii sau sa musti direct din ele, da prin razatoare branzeturile si apoi presara-le deasupra mancarurilor pe care le savurezi. Astfel, vei consuma mai putina branza, intrucat stratul necesar pentru a acoperi mancarea se va forma mai usor.
3. Atentie la provenienta branzeturilor
Branzeturile care provin de la animalele hranite numai cu iarba au un nivel ridicat de acizi grasi omega-3. Aceste grasimi iti ofera multiple beneficii, de la imbunatatirea sanatatii cerebrale si cardiace si protejarea vederii pana la inhibarea inflamatiilor si mentinerea greutatii corporale.
4. Consuma branzeturi fara grasimi
Alege sa consumi ricotta degresata, branza de capra ori branza feta, intrucat aceste sortimente au un continut mai redus de grasimi periculoase si calorii, fata de alte tipuri de branzeturi.
5. Mananca branza doar cat sa-ti satisfaci pofta
O bucata mica de branza puternic aromata (branza mucegaita, spre exemplu) iti va satisface imediat pofta si este suficienta pentru a da un gust special oricarei salate de legume pe care planuiesti sa o savurezi.
6. Nu te aseza langa platoul cu branzeturi
Daca te afli la o petrecere si te asezi langa zona destinata branzeturilor, studiile confirma faptul ca vei fi tentat sa te tot servesti din sortimentele puse la dispozitie de gazda. Asadar, pentru a evita tentatia, pune-ti intr-o farfurie cateva bucatatele de branza si indeparteaza-te apoi de zona-problema.
Sursa foto: shoredental.com.au