Dieta si nutritie

#masline #popcorn #ou fiert #gustari sarace in calorii #gustari delicioase #biscuiti cu ton

6 gustari sarace in calorii, dar delicioase

Ai mustrari de constiinta de fiecare data cand servesti o gustare la o ora nepotrivita? Ei bine, de acum grijile tale sunt de domeniul trecutului. Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell au realizat un studiu care arata ca persoanele care mananca intre mese alimente continand 195 de calorii sunt la fel de multumite precum cele care consuma 1.370 de calorii. Asadar, solutia este simpla: alege gustarile sarace in calorii si nu vei mai avea probleme din cauza greutatii corporale!

1 Popcorn

Renunta la popcornul facut cu unt, plin de calorii si alege o versiune mai sanatoasa. Stropeste popcornul cu o lingurita de ulei de masline extravirgin si jumatate de lingurita de sare de mare, amesteca bine si poti consuma aceasta gustare de doar 170 de calorii, fara sa iti faci probleme din cauza kilogramelor in plus.

2 Migdale prajite cu cacao

O alta gustare cu putine calorii (205 la un sfert de cana) o reprezinta migdalele cu cacao. Pentru prepararea lor, incinge cuptorul la 400 de grade si, pe o tava acoperita cu foaie de copt, pune migdalele, o lingurita de ulei de masline si pudra de cacao.

Dupa 10 minute de stat la cuptor sunt tocmai bune de mancat!

3 Biscuti cu ton si lamaie

Daca ai pofta de o gustare, poti alege sa faci biscuiti cu ton si lamaie. Nu doar ca iti vor potoli foamea, dar acizii grasi omega 3 din ton iti sunt benefici pentru piele si par. Pentru prepararea acestei gustari, amesteca o jumatate de cutie de ton cu putin suc de lamaie, boia de ardei si patrunjel tocat si adauga pe biscuiti. Nu contin decat 100 de calorii, asa ca nu-ti face griji pentru silueta!

 

4 Masline

Maslinele sunt alimente satioase si, in plus, sunt sarace in calorii. Datorita continutului de acizi grasi si antioxidanti, maslinele reprezinta o alegere inspirata pentru o gustare rapida.

5 Ou fiert picant

Cand ai pofta de o gustare, un ou fiert este o alegere la indemana. Oul este bogat in vitamine si minerale si nu contine decat 90 de calorii. Pentru a-i da un gust aparte, adauga putina boia sau oregano si, cu siguranta, iti vei potoli foamea.

6 Iaurt grecesc

Bogata in proteine, fibre si omega 3, aceasta gustare este putin picanta, putin dulce si are si gust de nuci. Are 195 de calorii si este un desert potrivit intr-o zi calduroasa.

Sursa foto: pinkstripes.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare