Dieta si nutritie

#greseli slabit #greseli regim # greseli dieta #dieta

6 greseli care te impiedica sa slabesti

Cand tii dieta, dar kilogramele in plus nu dispar in ciuda eforturilor pe care le faci, este posibil sa faci cateva greseli care te impiedica sa slabesti.

Afla care sunt cateva dintre greselile care te impiedica sa slabesti!

Nu lua in calcul doar ce spune cantarul

Cu toate ca urmezi cu strictete dieta de slabire, ai senzatia ca nu pierzi suficiente kilograme. Nu lua in calcul doar ceea ce iti indica cantarul, pentru ca greutatea este influentata de mai multi factori, cum ar fi fluctuatia cantitatii de lichide, masa musculara sau cantitatea de mancare nedigerata care ramane in sistemul digestiv. Hainele care incep sa iti fie largi sunt un bun indicator ca incepi sa slabesti, dar mai poti sa iti masori lunar talia, ori sa iti faci poze periodic pentru a observa daca exista diferente.

Consumi prea multe sau prea putine calorii

Daca vrei sa slabesti este recomandat sa consumi mai putine calorii, de fapt cel mai sanatos este sa arzi mai multe calorii decat consumi. Pe de alta parte, daca scazi numarul de calorii in speranta ca vei slabi mai repede, ajungi de fapt sa te infometezi, sa pierzi masa musculara si sa iti incetinesti metabolismul, ceea ce nu te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus prea repede. O alta capcana in dietele de slabire sunt caloriile din alimentele sanatoase. De exemplu, in multe diete este recomandat consumul de nuci crude, insa acestea au multe calorii.

Prea mult sau prea putin sport

Cand urmezi o dieta de slabire si nu faci deloc sport, vei pierde masa musculara din cauza restrictiei calorice, iar metabolismul tau nu va mai functiona corect. Miscarea de orice fel, in timpul curelor de slabire, te ajuta sa iti mentii masa musculara, reduce nivelul de grasime si accelereaza metabolismul. Pe de alta parte, prea mult sport determina aparitia altor probleme. Miscarea in exces nu este nici sanatoasa si nici eficienta pe termen lung si duce la aparitia unei forme severe de stres.

Nu mananci suficiente proteine

Pentru a scapa de kilogramele nedorite este necesar ca dieta sa contina si suficiente proteine. Alimentele bogate in proteine te ajuta sa slabesti pentru ca reduc pofta de mancare, cresc senzatia de satietate si accelereaza metabolismul.

Mananci prea des, chiar daca nu iti este foame

Mult nutritionisti recomanda celor care vor sa slabeasca sa manance putin si des. Acest obicei poate duce insa la consumul unui numar mult prea mare de calorii si la o senzatie pemanenta de foame. Reteta succesului atunci cand vrei sa scapi de kilograme este sa mananci doare atunci cand iti este foame.

Nu ai asteptari realiste

Ti-ai pus in cap sa slabesti si te motiveaza din ce in ce mai mult sa continui, de cate ori observi ca numarul kilogramelor incepe sa scada. Cand iti fixezi insa un obiectiv destul de greu de atins, nu faci decat sa iti sabotezi demersul. Asteptarile nerealiste pot duce la frustrare si te pot face chiar sa renunti. Fixeaza-ti obiective mai usor de atins si sansele de a slabi vor fi mai mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare