Dieta si nutritie

#efect nebanuit # consum banane #banane

6 efecte nebanuite ale consumului zilnic de banane. Nici nu aveai habar cat sunt de benefice pentru organismul tau

Bananele sunt o gustare sanatoasa, dar sunt la fel de bune si pentru a fi consumate la micul dejun alaturi de alte fructe sau alimente. Aceste fructe sunt satioase si gustoase, dar pe langa asta, cel mai important aspect al acestora este ca au un continut bogat de proteine si minerale esentiale organismului uman. Iata sase motive pentru care trebuie sa consumi zilnic banane. 


1. Poti pierde in greutate. Un efect surprinzator al consumului de banane, in mod regulat, ar putea fi faptul ca poti scadea in greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca bananele sunt bogate in proteine si fibre, care induc stare de satietate pe o perioada indelungata. 

2. Sanatatea intestinelor se va imbunatati. Bananele ajuta la echilibrarea microbiomului, ceea de duce la imbunatatirea sanatatii intestinelor si a digestiei.

3. Risc mai mic de a dezvolta cancer la rinichi. Compusii fenolici antioxidanti din banane fac ca aceste fructe sa ajute la scaderea riscului de a dezvolta cancer de rinichi.

4. Risc redus de anemie. Daca mananci o banana pe zi, riscul de a suferi de anemie scade considerabil. Asta, deoarece bananele au un continut ridicat de fier.

5. Imbunatateste sanatatea inimii. Bananele au un continut ridicat de potasiu. Principala functie a potasiului, in organism, este de a regla miscarea muschilor, iar cel mai important muschi din intregul corp este inima. Avand in vedere ca majoritatea oamenilor nu consuma suficient potasiu, consumul unei banane pe zi ar putea fi esential pentru a-ti regla tensiunea arteriala.

De fapt, un studiu a aratat ca o dieta bogata in potasiu, in special daca potasiul provine din consumul de banane, ajuta la scaderea riscului de boli de inima cu 27%.  

6. Vei fi mai putin deprimat. Te-ai gandit vreodata ca poti fi mai fericit daca mananci o banana la micul dejun? Ei bine, bananele contin triptofan (un aminoacid asociat cu somnolenta) care in organism este transformat in serotonina, care iti da o stare de bine si de fericire.

Daca nu obisnuiesti sa mananci banane periodic, acum ai sase motive majore pentru a incepe sa faci acest lucru.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare