Dieta si nutritie

#combinatii #alimentatie #fast-food #alimente sanatoase #preparate fast-food

6 combinatii de alimente care fac preparatele fast-food mai sanatoase

Mancarea de tip fast-food poate avea un impact devastator asupra sanatatii tale. Nu insa si daca reusesti sa gasesti combinatiile potrivite pentru a combate efectele dezastruoase ale "junk food"-ului, reprezentat de pizza, hamburgeri sau sandwich-uri pline de grasimi. Iata mai jos cum poti neutraliza compusii nesanatosi din preparatele servite in mare graba!

1. Hot-dog cu varza murata

Crenvurstul fierbinte ingropat in chifla calda este plin de nitrati, compusi aflati in legatura directa cu aparitia cancerului in 65% dintre cazuri, potrivit statisticilor medicale. Adauga varza murata hot-dogului pentru a anihila efectul nitratilor. Procesul de fermentatie prin care a trecut aceasta o transforma intr-un excelent condiment gustos si salvator.

2. Aripioare picante si struguri

Adori sa consumi produsele facute faimoase de colonelul cu ferma de pui in Kentucky? Continutul de grasimi nesanatoase iti poate afecta nivelul de colesterol, insa nu atat de mult, daca ai grija sa consumi struguri proaspeti imediat dupa aceea. Acestia sunt plini de antioxidanti si vor reduce efectele nocive grasimilor saturate asupra organismului tau.

3. Mancare sarata si ciocolata

Ai mancat prea sarat si iti faci griji pentru sanatatea inimii tale? Nu intra in panica, 60 de grame de ciocolata amara vor remedia abuzul de sodiu, daca le vei servi ca desert. Ai grija ca nivelul de cacao din ciocolata sa depaseasca 60%.

4. Carne si vin

Adori o friptura buna si suculenta si nu stii cum sa te opresti din a servi portii cat mai mari? Nu trebuie neaparat sa iti interzici aceasta placere. Un pahar de vin rosu, maximum doua vor rezolva problema digestiei ingreunate si a toxinelor ingerate odata cu carnea. Secretul: aceiasi antioxidanti minune din struguri!

5. Gratar cu salata

Bucura-te de gustul unui gratar, dar mai pune si o salata langa. Nu doar carnea de porc sau berbecut la gratar se dovedeste a fi periculoasa pentru sanatatea ta, ci chiar si mult laudatul piept de pui. Se pare ca toate aceste preparate iti inunda organismul cu compusi carnocigeni. Incearca o salata de varza cu putin otet si ulei de masline.

6. Hamburgerii si ciresele

Daca ai chef sa vizitezi primul fast food din calea ta si sa te bucuri de cheeseburgeri, asigura-te ca ai la indemana si o cantitate suficienta de cirese sau visine pentru a combate efectul nociv al grasimilor din preparatul nesanatos.

Ultimele studii indica faptul ca mancarea tip fast food iti ataca direct celulele, provocand si imbatranirea prematura a intregului organism. In cazul in care ciresele sau visinele nu iti sunt la indemana, serveste un kiwi sau un grapefruit.

7. Alege zaharul si grasimile naturale

Studii desfasurate inca de acum cativa ani in Statele Unite pe cobaii de laborator au scos la iveala ca pizza, aripioarele picante, hamburgerii, gogosile si carnatii ieftini induc o stare de placere similara cu cea provocata de droguri.

De vina ar fi zaharul si grasimile artificiale continute de aceste produse. Pentru a combate efectele nocive, este mult mai indicat sa insotesti mancarea de tip junk-food cu alimente sanatoase. Zaharul si grasimile naturale sunt contimute in fructe si legume proaspete intr-o cantitate indestulatoare.

Sursa foto: visualnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare