Dieta si nutritie

#filtre de apa #sistem RO #dedurizator #purificator #filtru UPS #vitamina c #dantura #digestie #lamaie

6 beneficii ale apei cu lamaie

Daca ai probleme cu digestia, cu dantura sau infectii usoare la nivelul gatului, sucul de lamaie este un remediu excelent, delicios si ieftin. Acesta are in compozitia sa o serie de vitamine, iar cea mai importanta este vitamina C , un antioxidant extraordinar care intareste sistemul imunitar si actioneaza foarte bine si la nivelul pielii, mentinand-o pe aceasta tanara si radianta.


Iata 6 dintre beneficiile consumului de apa cu lamaie


Imbunanateste digestia


Zeama de la o lamaie adaugata intr-o cana cu apa fierbinte si consumata dupa masa indeparteaza arsurile la stomac, greata, balonarea, indigestia si parazitii intestinali. Datorita calitatilor sale digestive, lamaia ajuta la eliminarea toxinelor din intestine si actioneaza ca un agent de curatare.


Mai mult decat atat, sucul de lamaie este un tonic hepatic si ajuta la dizolvarea calculilor renali.


Infrumuseteaza pielea


Lamaia este un antiseptic natural care vindeca problemele pielii. Vitamina C din acest fruct infrumuseteaza aspectul pielii, o curata pe aceasta in profunzime si actioneaza ca un remediu anti-imbatranire. Consumul zilnic de apa cu lamaie va face ca pielea ta sa arate pe zi ce trece mai bine. In plus, compresele de apa calda cu lamaie elimina punctele negre, albesc pielea si ii ofera acesteia un aspect impecabil, lipsit de imperfectiuni.


Mentine sanatatea dintilor


Daca te confrunti cu dureri dentare, maseaza gingiile cu o discheta de bumbac inmuiata in putin zema de lamaie pentru cel putin un minut. Acest tratament opreste eventualele sangerari , indeparteaza halena si elimina durerile de dinti.


Trateaza infectiile gatului


Durerile de gant, amigdalita si alte infectii la nivelul gatului pot fi eliminate cu ajutorul sucului de lamaie. Consuma de 3 ori pe zi cate un pahar cu apa calda in care ai pus zeama de la jumatate de lamaie si o lingurita de miere de albine . In acelasi timp, poti face gargara cu apa calda si zeama de lamaie, dupa care sa consumi o lingurita de miere. Dupa acest tratament nu se mai consuma niciun alt aliment timp de cel putin jumatate de ora.


Ajuta la slabit


Unul dintre beneficiile majore a apei cu lamaie este  acela ca stimuleaza eliminarea grasimilor si a kilogramelor in plus. Asadar, in timp ce tii dieta, consuma dupa fiecare masa cate un pahar cu apa calduta in care ai turnat zeama de la o lamaie. Acest suc grabeste eliminarea grasimilor din organism si iti curata intestinele.


Reduce febra


Foarte multe din medicamentele impotriva racelii contin vitamina C, iar lamaia contine acest ingredient din belsug.  Mananca o felie de lamaie ca atare sau stoarce zeama in apa, indulceste cu miere si consuma acest amestec de 3 ori pe zi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare