Dieta si nutritie

#castravete #banana #balonare #pepene rosu # struguri rosii #iaurt grecesc #alimente balonare #scapa de balonare #albus ou

6 alimente care te scapa rapid de balonare

Balonarea este una dintre afectiunile medicale care-ti afecteaza nu doar sanatatea, ci si frumusetea. In plin sezon estival, cand costumul de baie este tinuta pe care o porti cel mai des, abdomenul umflat si disconfortul abdominal iti pot strica buna dispozitie. Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, incearca sa consumi urmatoarele alimente, care te scapa rapid de meteorismul incomod si care-ti vor redefini rapid talia si abdomenul!


1. Banana

Banana este un aliment-minune pentru sistemul tau digestiv. Pe langa faptul ca este benefica atat in caz de constipatie, cat si de diaree, acest fruct este o binecuvantare pentru un abdomen umflat. Banana calmeaza sistemul digestiv iritat si ajuta la combaterea balonarii.


2. Castravete

Castravetii sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de apa. Fiind facuti aproape din apa si mai putin din fibre si alti nutrienti esentiali, castravetii impiedica instalarea meteorismului in organism, deoarece nu iti umplu stomacul in exces, astfel incat sa ti se umfle abdomenul.


3. Pepene rosu

Mergand pe aceleasi principii alimentare ca si castravetele, pepenele rosu este un fruct surprinzator de benefic pentru sanatate, in conditiile in care este facut in proportie de 97% din apa. Este recomandat in mai toate dietele de slabit, intrucat are un numar foarte mic de calorii si te scapa rapid de balonare, avand un efect diuretic rapid.


4. Albus de ou

Albusul de ou este mai putin caloric decat galbenusul si nu creste colesterolul. In plus, specialistii sustin ca are un efect diuretic care te ajuta sa urinezi mai des si sa elimini toxinele care te-ar putea balona.


5. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este mult mai natural si mai bogat in proteine decat cel normal, ajutand astfel digestia. Este unul dintre alimentele care contribuie la obtinerea unui abdomen plat si sexy, intrucat nu baloneaza si are efect detoxifiant.


6. Struguri rosii

Strugurii rosii sunt printre alimentele cele mai prietenoase cu stomacul tau balonat, intrucat contin substante nutritive care absorb rapid gazele din stomac, prevenind astfel meteorismul.

Autor: Daniela Ganciu

Foto: Anypics.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului