Dieta si nutritie

# alimente piele #inlocuire alimente #imbatranire piele #dieta #alimentatie #alimente #imbatranire prematura

6 alimente care grabesc procesul de imbatranire! Cu ce sa le inlocuiesti

Alimentatia joaca un rol esential in procesul de imbatranire. Modul in care combinam alimentele si grija pe care o acordam dietei alimentare, se reflecta in aspectul pielii noastre.

Cine nu isi doreste un ten impecabil, lipsit de riduri si mereu proaspat, pana la batranete? Trucurile sunt simple. Un prim pas este sa eviti expunerea la soare fara creme care contin factor de protectie solara. A doua masura pe care o poti lua este sa acorzi atentie dietei.

Renunta la alimentele despre care se stie ca grabesc procesul de imbatranire. Asta nu inseamna sa renunti la placerea de a manca. Iata cu ce poti inlocui alimentele care iti distrug tenul. Alegerile alimentare sanatoase reprezinta secretul celor care stiu sa isi mentina sanatatatea si tineretea.

Zaharul

Zaharul este alimentul care provoaca una dintre cele mai mari probleme ale pielii: acneea. Procesul de imbatranire este accelerat, atunci cand nivelul de zahar din sange este si el crescut. Poti inlocui produsele care contin mult zahar, precum inghetata, cu fructe congelate, sau alege un tip de inghetata care nu contine zahar.

Pentru a-ti potoli pofta de dulce poti alege ciocolata neagra sau fructe precum afinele care previn pierderea colagenului. O alta modalitate de a inlocui deserturile bogate in zahar sunt fructele uscate (stafidele, smochinele sau curmalele), insa ai grija sa nu exagerezi cu consumul acestora.

Grasimile

Studiile arata ca persoanele care nu consuma unt sau margarina nu se confrunta cu probleme la nivelul pielii si nu au riduri. Margarina este cu atat mai nociva cu cat contine grasimi hidrogenate. Alege in locul acestor produse, ulei de masline si avocado. Acestea contin antioxidati care previn imbatranirea.

Lactatele

Parerile cu privire la efectele pe care produsele lactate le au asupra tenului sunt impartie. Unele persoane au vazut o imbunatatire la nivelul pielii atunci cand au renuntat la lactate, altele nu. Unele produse lactate pot provoca inflamatii in organism ceea ce duce la stresul oxidativ care este una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature. In schimbul lactatelor alege surse alternative de calciu. Mananca seminte, fasole, alune, legume verzi sau smochine.

Alcoolul

Alcoolul provoaca o serie de probleme la nivelul pielii, cum ar fi roseata, umflaturi, pierderea colagenului sau riduri. Solutia: consuma alcool cu moderatie si ai grija sa te hidratezi corespunzator.

Carnea procesata

Toate produsele din carne procesata, cum ar fi carnatii, hot dog, burgerii si alte produse de tip fast-food dauneaza grav pielii si accelereaza procesul de imbatranire. Aceste produse contin sare, grasimi saturate si sulfiti care duc la deshidratare si pierderea colagenului, cauzand inflamatii. Inlocuieste-le cu carne slaba de pui sau curcan pentru aportul de proteine si amino-acizi esentiali in producerea naturala de colagen.

Cofeina

Sucurile si cafeaua nu afecteaza direct pielea insa pot afecta calitatea somnului, fiind bogate in cofeina. Lipsa unui somn odihnitor poate accentua semnele imbatranirii, duce la aparitia cearcanelor, a ridurilor si liniilor fine din jurul ochilor.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului