Dieta si nutritie

# beneficii vitamine #vitamina A #vitamina c #sanatate

5 vitamine care te ajuta sa fii zen

O alimentatie sanatoasa si echilibrata te ajuta sa faci fata stresului si bolilor, chiar daca efectele dietei corecte nu se vad pe loc. Iata cinci vitamine care nu trebuie sa-ti lipseasca din "meniul" zilnic: 

Vitamina A

Intareste sistemul imunitar, combate oboseala si o gasim in cantitati mari in morcovi, dar si in alte legume si fructe colorate.

Vitaminele B 

Sunt raspunzatoare de reglarea sistemului nervos. Le gasim in cereale integrale, carne, peste. 

Vitamina C

Creste tonusul fizic si psihic, combate stresul, ajuta la asimilarea buna in organism a fierului. O gasim in citrice, in ceai verde, dar si in majoritatea legumelor si fructelor, cu conditia sa fie proaspete. 

Vitamina D

Este vitamina soarelui, deci si a bunei dispozitii. Deoarece o asimilam mai ales stand la soare, organismul are nevoie de ajutor mai ales iarna. De aceea, este recomandat sa consumam germeni de grau, produse lactate, peste. 

Vitamina E

Antioxidantul care lupta impotriva deteriorarii tesuturilor si intareste sistemul imunitar se gaseste mai ales in toate uleiurile presate la rece. Cu conditia sa fie virgine, asa ca fiti atenti la etichete. 

Pont! Cantitatea si calitatea sunt doua notiuni esentiale in alimentatia corecta. Prin urmare, nu faceti obsesie pentru un sigur fruct sau o leguma, ci consumati din toate cate putin, in fiecare zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului