Dieta si nutritie

#somn #trucuri #mic dejun #dieta #cantar #slabit #activitate fizica

5 trucuri de dieta care te ajuta sa slabesti sigur si sanatos

Sa nu mananci deloc sau sa mananci mai putin pentru a slabi? Daca totusi mananci la fel de mult, dar bei apa si nu mai mananci deloc seara, reusesti sa dai jos kilogramele care te supara? Ajunge cu framantarile si intrebarile fara raspuns! Acum ai la dispozitie cinci trucuri de dieta care te scapa de orice indoiala, deoarece te slabesc garantat. In plus, sunt si "prietenoase" cu sanatatea ta!

1 Nu sari peste micul dejun!

Probabil ca te-ai saturat sa tot auzi acest sfat de la nutritionisti, care sustin ca, daca iei micul dejun in fiecare zi, slabesti mai repede si mai usor. Daca inca nu le-ai dat crezare pana acum si nu ai incercat acest truc, pune-l in aplicare chiar de maine-dimineata!

Savureaza un mic dejun consistent, bogat in fructe, cereale integrale si alte alimente ticsite cu vitamine si proteine si vei observa cum, de-a lungul intregii zile, apetitul tau alimentar va scadea considerabil. Cu mai putine alimente consumate, ai mai multe sanse ca acul cantarului sa coboare vertiginos!

2 Mananca putin si des!

Daca nutritionistul recomanda sa mananci putin si des pe timpul zilei, nu o face degeaba! El stie ca portiile mici de alimente, la distanta de trei ore, iti asigura o senzatie constanta de satietate si previn supraalimentarea.

Ai tendinta de a manca in exces si de a face alegeri nu tocmai sanatoase atunci cand permiti senzatiei de foame sa apara. Evitand-o, nu vei mai avea de-a face cu aceasta problema, iar silueta iti va multumi!

3 Dormi in jur de opt ore pe noapte!

Probabil ca te intrebi ce are de-a face somnul cu slabitul? Ei bine, mai multe decat crezi! Potrivit specialistilor, persoanele care dorm in jur de opt ore pe noapte slabesc mai repede si mai usor decat cele care transforma somnul intr-o activitate de "lux" sau care abuzeaza de el.

Pe langa faptul ca esti plin de energie toata ziua si poti face mai multa miscare, se pare ca mananci si mai putin. In plus, daca te culci mai devreme, eviti gustarile de la miezul noptii, atat de daunatoare siluetei tale!

4 Fa mai multa miscare simpla si distractiva!

Oricat ti-am spune sa mergi la sala pentru a slabi, probabil ca iti va intra pe o ureche si iti va iesi pe alta. Programul zilnic incarcat abia iti mai permite sa petreci timp cu familia, iar ora de la sala nu isi poate face loc in agenda ta saptamanala, nu-i asa?

Si instructorii de fitness s-au prins cum stau lucrurile in ziua de astazi. Ei propun o altfel de miscare fizica celor care nu au timp sau nu sunt pasionati de sala.

Potrivit instructorilor, miscarea este peste tot in jurul tau, trebuie doar sa vrei sa o initiezi: danseaza, fa curatenie, mergi pe jos la serviciu, plimba-te prin parc, fa sex, joaca-te activ cu copilul - toate aceste activitati simple contribuie la reducerea dimensiunilor taliei si scaderea greutatii corporale.

5 Gateste acasa!

Renunta la obiceiul de a lua masa in oras, deoarece intotdeauna vei fi tentat sa consumi cele mai calorice si nesanatoase preparate. Nu o sa comanzi niciodata o salata cu trei frunze, in locul apetisantelor paste cu branza sau al cartofilor prajiti cu friptura, nu-i asa?

Gatitul acasa reduce aportul caloric zilnic chiar si cu cateva sute de calorii, spun nutritionistii, deoarece exista tendinta de a se prepara mancaruri mai sanatoase.

Acestia recomanda persoanelor sa renunte sa mai comande sau cumpere mancare din oras si sa manance preparate facute in casa, chiar si cand vine vorba de pachetul de la serviciu sau gustarile de peste zi.

Sursa foto: Artykul.com.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului