Dieta si nutritie

#alimentatie #femei #fructe #legume #peste

5 super alimente pentru femei

Intr-o lume in care E-urile, colorantii si conservantii  primeaza, este bine sa stii care sunt cele mai naturale si benefice  produse alimentare pentru organismul tau. In sezonul cald, natura iti pune la dispozitie o multitudine de alimente care sa iti dea energia necesara, care sa iti faca pielea sa arate mai tanara si care sa iti faca organismul sa functioneze perfect.


Asadar, atunci cand mergi la cumparaturi, adauga pe lista urmatoarele alimente:


Iaurt fara grasimi


Iaurtul si lactatele in general sunt alimente cu care bunicii nostri care locuiau la sate s-au hranit practic o viata intreaga. Produsele date de vaci, oi sau capre au o serie de beneficii asupra sanatatii omului si probabil ca ele contribuie intr-o mare masura la vitalitatea pe care o au inca persoanele inaintate in varsta.


Oricum, iaurtul este bun in special pentru femei deoarece contine ingrediente probiotice sanatoase, adica bacterii care iti protejeaza organismul in nenumarate moduri.


De exemplu, exista foarte multe cercetari care au scos la iveala faptul ca femeile care consuma iaurt in mod regulat sunt mai protejate impotriva cancerului de san, cat si osteoporozei. De asemenea, un alt beneficiu pe care il are consumul de iaurt este acela ca reduce problemele asociate cu sindromul de candidoza .


Este recomandat sa mananci iaurt macar o data pe zi.


Peste gras


Doua – trei portii de peste gras pe saptamana joaca un rol esential in sanatatea organismului . Carnea de peste contine acizi grasi Omega 3 si Omega 6 pe care organismul nu ii poate produce, motiv pentru care trebuie sa fie asimilati din alimentatie.


Acizi grasi continuti de peste reduc riscurile unor boli grave precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune, depresie, dureri articulare, lupus si chiar Alzheimer.


Consuma pesti precum somon, sardine sau macrou cat de des poti.


Fasole


Fasolea reprezinta un aliment cu un continut scazut de grasimi,  insa si o sursa buna de proteine si fibre. Fasolea  protejeaza impotriva bolilor de inima si a cancerului de san, motiv pentru care este recomandata indeosebi femeilor. De asemenea, fasolea contine ingrediente care ajuta la stabilizarea hormonilor feminini.


Mai mult decat atat, fasolea ajuta la scaderea colesterolului, regleaza menstruatia si tine la distanta probleme create de premenopauza si menopauza.


In acelasi timp, fasolea contine o cantitate semnificativa de acid folic, ingredient care contribuie la intarirea unghiilor si a parului, la indepartarea depresiei si la prevenirea cancerului pulmonar sau de col uterin.



Susan Kraus, specialist in alimentatie, a declarat ca „fasolea este o leguma aparuta de foarte multa vreme si atat de des intalnita si accesibila, dar oamenii evita sa o consume, preferand alte alimente de lux. De fapt, fasolea este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care o femeie il poate consuma”.


Rosii, pepene rosu, grapefruit sau portocale rosii


Toate alimentele de mai sus au in compozitia lor un ingredient numit licopen . Despre licopen s-a descoperit ca are beneficii enorme in ceea ce priveste sanatatea femeilor, luptand impotriva cancerului de san dar si a bolilor de inima.


De asemenea, cercetari recente au aratat faptul ca persoanele care consuma aceste fructe sunt mai protejate de razele ultraviolete.


Fructe de padure


Afinele, capsunile, zmeura sau afinele protejeaza organismul de cancer (in special cancer de san)  si ajuta la repararea celulelor din organism.


Aceste fructe sunt bogate in vitamina C si acid folic, ingrediente esentiale pentru sanatatea unei femei, in special pentru fertilitatea acesteia.  Fructele de padure contin antioxidanti care se impotrivesc imbatranirii premature a pielii. Mai mult decat atat, ele ajuta la reducerea riscului de infectii la nivelul tractului urinar al femeii.


De asemenea, nutrientul numit luteina, continut de toate fructele de padure, protejeaza vederea.



Sursa foto : healthyberryblog.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare