Dieta si nutritie

#alimentatie carbohidrati #consum ridicat de carbohidrati #carbohidrati

5 semne ciudate care arata ca mananci prea multi carbohidrati. Tu cu cate te confrunti?

Consumati in cantitati moderate, carbohidrații nu reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra, din contra, organismul are nevoie de ei sa funcționeze corect. Chiar si alimentele sanatoase conțin carbohidrați, cum ar fi fructele si legumele. Problema o constituie onsumul excesiv de carbohidrati, care scad imunitatea, cresc glicemia etc.

1. Glicemie crescuta

Atunci cand consumi carbohidrati, organismul tau face un efort pentru a mobiliza acel zahar care a ajuns in sange. De obicei, il transmite catre muschi, pentru a fi folosi ca sursa de energie.

“Insulina este acel hormon al carui rol este sa se asigure ca sangele are un nivel normal de zahar. Prin urmare ea este cea care va prelua zaharul din sange si il va transfera la muschi.

Dar ce se intampla atunci cand deodata a sosit prea mult zahar pentru a putea fi folosit imediat pentru energie? Ca de exemplu atunci cand la o masa ai o porție de paste, o bautura indulcita si un desert.

Insulina trebuie sa isi faca treaba. Excesul de zahar va fi transformat in energie de rezerva, pentru a fi folosit mai tarziu. Acea energie de rezerva este glicogenul (cantitate limitata, aprox 500 g in ficat si muschi) si grasimea, care se poate depune in tot corpul si este practic nelimitata. Daca rezervele tale de glicogen sunt intacte (se utilizeaza doar in caz de efort fizic intens), atunci zaharul va fi transformat direct in grasime si depozitat in corp” este explicatia oferita de nutriblog.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului