Dieta si nutritie

#dieta #cum sa slabesti #cura de slabit #sabotori dieta #scuze slabit # greseli dieta

5 scuze prostesti care iti saboteaza dieta. Renunta rapid la ele!

Cu totii am trecut prin asta: am inceput o dieta, dar am abandonat-o la mijlocul drumului sub diverse pretexte mai mult sau mai putin reale. Dar gata! O cura de slabire nu inseamna o schimbare radicala a vietii, ci un mod de viata. Iata care sunt cele mai grave scuze la care trebuie sa renunti.

 

1. "Incep cura de maine"

Aceasta este, probabil, cel mai des intalnita scuza la persoanele care sustin ca vor sa se apuce de slabit. Doar ca scenariul functioneaza cam asa: impingi dieta cu o zi si inca o zi, si inca una, si tot asa pana nu mai apuci sa o incepi.

Dar e cazul sa treci la un alt nivel. Stabileste o data, si acela este punctul zero, momentul-cheie in care pornesti atacul. Sa stie toata lumea – rude, prieteni colegi - cand te apuci de o dieta, ca sa nu mai poti da inapoi.

2. "Am avut o zi grea asa ca merit putin rasfat"

Un mic rasfat e una, dar, daca ai alergat pe banda si ai ars cateva sute de calorii, tine cont ca e posibil ca hamburgerul sau prajitura pe care o mananci sa contina mai multe calorii decat ai reusit tu sa consumi la sala cu atata efort. Alege cu intelepciune ce mananci pentru a te simti bine si tine cont de aportul caloric.

3. "Trebuie sa mananc ceva dulce pentru ca sunt stresat"

Cortizolul, hormonul stresului, poate spori pofta de dulce, insa odata zaharul ajuns in sange, glicemia creste brusc, apoi scade din nou rapid, ceea ce poate duce la o proasta dispozitie. In loc sa dai iama in mancare timp junk food atunci cand esti stresat, mai bine incearca un ceai calmant sau o plimbare in aer liber.

4. "Nu vreau sa arunc mancarea"

Motivul pentru care ai mancare in surplus este ca fie ai preparat prea multe alimente, fie ai comandat prea multe feluri la restaurant. Asigura-te ca ai gatit mancare sanatoasa, astfel incat daca ramane sa nu fie un lucru rau tentatia de a manca putin mai mult.

5. Ce mai conteaza, deja mi-am ruinat dieta

Exista o mare diferenta intre a insela dieta si a o distruge complet. Daca ai avut parte de cateva gustari nepermise nu e cazul sa abandonezi lupta. Continua sa mananci sanatos. Alege mai mult verdeturi, carne slaba si grasimi bune si esti pe drumul cel bun.

Sursa foto: bangopharmacy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare