Dieta si nutritie

#sanatate #alimentatie #silueta #dieta slabit #dieta si nutritie #reguli nutritie

5 reguli de nutritie pentru o silueta perfecta in aceasta primavara

Americanii au desemnat, de cateva decenii, perioada 20 martie - 20 aprilie drept luna alimentatiei sanatoase, iar prin satele de la noi gospodinele mai hotarate sunt deja inscrise in competitii de gastronomie vegetariana pe tot timpul postului Pastelui. Ce poti face ca sa te alaturi miscarii globale de nutritie sanatoasa? Iata mai jos cateva sfaturi care iti vor reda silueta dorita si iti vor imbunatati tonusul in aceasta primavara!

1. Consuma legume din belsug

Nu este nevoie sa apelezi la serviciile unui nutritionist, nici sa iti umpli casa cu tratate pe aceasta tema. Cateva reguli simple pe care trebuie sa le urmezi cu sfintenie vor fi de ajuns sa te aduca la forma dorita.

Primavara aduce de obicei o abundenta de legume proaspete. Este bine sa incerci sa consumi cat mai multe dintre acestea, mai ales ca raportul calorii/cantitate de mancare este net in favoarea lor. Practic, poti sa consumi legume linistit: aportul lor caloric este redus.

2. Atentie la consumul excesiv de fructe

Nu te amagi cu mitul fructelor consumate cu nemiluita. Bogate in fibre, acestea pot totusi sa iti afecteze forma fizica din cauza continutului mare de zahar. Consuma cateva fructe pe zi pentru un aport energetic crescut, dar nu uita: nu combina fructele cu alte mancaruri. Este mult mai sanatos sa le consumi simple.

3. Alege legumele care ti se potrivesc

Din toata paleta de legume proaspete care au invadat pietele poti alege cu siguranta cateva care ti se potrivesc: loboda, stevia, leurda, ridichile rosii, usturoiul verde, telina verde, sfecla rosie, fasolea verde etc. Ar fi bine totusi sa renunti in toata aceasta perioada la batoanele proteice pe care le-ai devorat toata iarna. Lasa-le pentru sezonul rece si cauta-ti sanatatea in produse naturale.

4. Pastreaza echilibrul

Incearca sa nu te amagesti o zi intreaga doar cu salate seci, intrucat nu vei face decat sa resimti in permanenta o senzatie acuta de foame, care te predispune la abuzuri alimentare nesanatoase. O nutritie normala presupune pastrarea echilibrului in dieta. Asadar, evita sa te infometezi, fiindca altfel risti sa iti creezi singur batai de cap.

5. Consuma constant apa

O schimbare de regim va declansa si o serie de arderi si modificari in interiorul organismului tau. Deci, nu uita, consuma in mod constant apa pe intreg parcursul zilei. O buna hidratare a organismului va asigura si eliminarea eficienta a toxinelor.

Sursa foto: amkguru.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare