5 motive sa consumi ceapa mai des

Dieta si nutritie

#ceapa #nutritie #alimentatie #dieta #terapii alternative #beneficii ceapa #beneficii consum ceapa

5 motive sa consumi ceapa mai des

Chiar daca are un miros usor neplacut, ceapa este una dintre acele legume care nu-ti pot lipsi din bucatarie, insa stiai ca de fiecare data cand o consumi iti ajuti organismul sa fie mai sanatos si mai puternic? Ceapa are o multime de beneficii pentru organism, datorita continutului ridicat de vitamine, minerale si alte substante active. Inca mai esti reticent cand vine vorba despre consumul de ceapa? Atunci iti dam cateva motive serioase pentru care trebuie sa o mananci mai des.

1. Vei avea o inima sanatoasa

Ceapa contine flavonoide, vitamina A, vitamine din complexul B si vitamina C, la care se adauga o serie de minerale esentiale, printre care calciu, fosfor si potasiu. Impreuna cu toti compusii sulfurosi din ceapa, aceste subtante nutritive previn infundarea arterelor, curata vasele de sange de depunerile de colesterol, scad tensiunea arteriala si scad nivelul trigliceridelor, astfel incat inima ta este protejata de bolile cardiovasculare.

2. Vei reduce riscul de cancer

Datorita continutului ridicat de substante antioxidante, ceapa protejeaza celulele organismului si impiedica aparitia tumorilor. Chiar si un consum moderat de ceapa te poate ajuta sa tii cancerul la distanta. Este vorba, in primul rand, despre cancerul ovarian, laringian si colorectal.

3. Vei diminua riscul de artrita

Artrita este o inflamatie a articulatiilor care, pe langa durerile pe care ti le provoaca, te mai si impiedica sa-ti desfasori activitatile cotidiene. Consuma cel putin jumatate de ceapa in fiecare zi si riscul de a suferi de artita va scadea considerabil. Benefici in acest caz sunt antioxidantii cu efect antiinflamator, care previn oxidarea acizilor grasi.

4. Vei avea oase mai puternice

Compusii sulfurosi din ceapa, adica cei care provoaca lacrimarea ochilor, ajuta oasele sa fie puternice, intrucat pastreaza densitatea acestora chiar si dupa 50 de ani. Astfel, persoanele care consuma ceapa in mod constant au sanse mai mici sa dezvolte osteoporoza sau alte afectiuni ale sistemului osos.

5. Vei avea o toleranta mai buna la glucoza

Cromul care se regaseste in ceapa este benefic in caz de diabet, intrucat contribuie la scaderea nivelului de insulina si la cresterea tolerantei la glucoza.

Beneficiile cepei nu se opresc aici. Consumand-o, vei avea o imunitate mai puternica, vei incetini caderea parului si iti vei imbunatati libidoul.

Sursa foto: library.chansonwater.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare