1. Vei avea o inima sanatoasa
Ceapa contine flavonoide, vitamina A, vitamine din complexul B si vitamina C, la care se adauga o serie de minerale esentiale, printre care calciu, fosfor si potasiu. Impreuna cu toti compusii sulfurosi din ceapa, aceste subtante nutritive previn infundarea arterelor, curata vasele de sange de depunerile de colesterol, scad tensiunea arteriala si scad nivelul trigliceridelor, astfel incat inima ta este protejata de bolile cardiovasculare.
2. Vei reduce riscul de cancer
Datorita continutului ridicat de substante antioxidante, ceapa protejeaza celulele organismului si impiedica aparitia tumorilor. Chiar si un consum moderat de ceapa te poate ajuta sa tii cancerul la distanta. Este vorba, in primul rand, despre cancerul ovarian, laringian si colorectal.
3. Vei diminua riscul de artrita
Artrita este o inflamatie a articulatiilor care, pe langa durerile pe care ti le provoaca, te mai si impiedica sa-ti desfasori activitatile cotidiene. Consuma cel putin jumatate de ceapa in fiecare zi si riscul de a suferi de artita va scadea considerabil. Benefici in acest caz sunt antioxidantii cu efect antiinflamator, care previn oxidarea acizilor grasi.
4. Vei avea oase mai puternice
Compusii sulfurosi din ceapa, adica cei care provoaca lacrimarea ochilor, ajuta oasele sa fie puternice, intrucat pastreaza densitatea acestora chiar si dupa 50 de ani. Astfel, persoanele care consuma ceapa in mod constant au sanse mai mici sa dezvolte osteoporoza sau alte afectiuni ale sistemului osos.
5. Vei avea o toleranta mai buna la glucoza
Cromul care se regaseste in ceapa este benefic in caz de diabet, intrucat contribuie la scaderea nivelului de insulina si la cresterea tolerantei la glucoza.
Beneficiile cepei nu se opresc aici. Consumand-o, vei avea o imunitate mai puternica, vei incetini caderea parului si iti vei imbunatati libidoul.
Sursa foto: library.chansonwater.com