Dieta si nutritie

#sanatate #alimentatie #dieta #chefir #beneficii chefir #beneficii consum chefir

5 motive pentru care este bine sa consumi chefir in fiecare zi

Chefirul este un produs lactat cu numeroase beneficii pentru organism si ar trebui sa il consumi in fiecare zi, daca vrei sa te bucuri de virtutile sale terapeutice. Ceea ce diferentiaza chefirul de alte produse din lapte este modul de preparare. Este vorba despre un proces de dubla fermentatie (lactica si alcoolica), in care se adauga granule de chefir.

In cazul in care iti place sa bei un chefir natural, il poti prepara chiar tu acasa, din lapte si ciuperca tibetana. Aceasta ciuperca seamana cu inforescenta de conopida si isi mareste volumul, astfel ca iti va ajunge de la o preparare la alta. Pentru un chefir gustos, adauga 1-2 lingurite de ciuperca la 200-300 ml lapte si lasa amestecul sa fermenteze intre 8 si 24 de ore, in functie de temperatura camerei.

Iata doar cateva dintre beneficiile majore ale chefirului pentru sanatate:

1. Iti imbunateste digestia si te ajuta sa slabesti

Cu un usor efect laxativ, chefirul este ideal pentru tine, daca te confrunti cu o digestie lenta, ai tendinta de balonare si un disconfort abdominal constant.

Consumat cu regularitate, chefirul va actiona asupra tranzitului intestinal, dar in acelasi timp va accelera metabolismul si arderea caloriilor. Astfel, o cura cu chefir te poate ajuta sa slabesti, intrucat te vei obisnui sa mananci mai putin, vei dobandi rapid senzatia de satietate si vei uita de poftele alimentare.

2. Iti intareste sistemul imunitar

Chefirul este si un excelent remediu naturist pentru intarirea sistemului imunitar. Datorita continutului ridicat de probiotice, chefirul regleaza flora bacteriana din intestine si are grija sa fii protejat de infectii, de raceli si alte viroze respiratorii.

3. Alunga anxietatea

Chefirul este bogat in vitaminele A, D, K si vitamine din complexul B (B1, B12, triptofan si biotina, printre altele). Dintre acestea, vitamina B12 este cea mai importanta pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos, deoarece reduce anxietatea si scade nivelul de stres. Vitamina D este si ea importanta, deoarece scade nervozitatea, previne durerile de cap si te ajuta sa te calmezi mai repede in situatii tensionate.

4. Iti intareste sistemul osos

Calciu, magneziu, fosfor, toate aceste minerale se regasesc in chefir si sunt esentiale pentru sanatatea oaselor si a articulatiilor.

5. Iti intinereste pielea

Datorita continutului ridicat de antioxidanti, chefirul iti intinereste pielea si ii imbunatateste aspectul, insa doar daca il consumi in mod regulat.

Sursa foto: americanpregnancy.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare