Dieta si nutritie

#durere de cap #cafea #cafeina #concentrare #stare de spirit #beneficii cafea

5 motive pentru care este bine sa consumi cafea

Consumata in cantitati moderate, cafeaua este o bautura sanatoasa, care te ajuta sa-ti recapeti rapid energia si sa te inviorezi. Afla ce alte alte beneficii are cafeaua in conditiile in care te rezumi la una-doua cesti pe zi.

1. Te ajuta sa te concentrezi mai bine

Cafeaua poate fi cea mai buna solutie in momentele in care esti lipsit de energie si nu reusesti sa te concentrezi. Cafeina este un puternic stimulent, astfel ca imediat dupa ce consumi o ceasca de cafea, te simti mai energic si iti poti continua fara probleme activitatile de peste zi.

2. Scapi de durerile de cap

Durerea de cap te-a luat prin surprindere si nu ai la indemana niciun medicament? Consuma cateva guri de cafea, iar durerea va disparea pe loc, datorita substantelor care amelioreaza inflamatia celulelor.

Nu este recomandat consumul unei cani intregi de cafea in cazul duererilor de cap, intrucat poti provoca o agravare a acestora.

3. Ai o stare de spirit mai buna

Cand esti trist, consuma jumatate de ceasca de cafea. Ingredientele active din cafea stimuleaza productia de serotonina si dopamina, doi neutrotransmitatori care te fac sa ai o stare de bine si sa uiti, macar temporar, de motivele care ti-au stricat starea de spirit.

4. Reduci riscul de dementa

Un consum constant, dar moderat de cafea poate reduce riscul de dementa si Alzheimer mai tarziu in viata. Acest beneficiu vine din antioxidantii continuti in cafea - polifenoli, flavonoizi, antocianine, acizi hidroxilici. Substantele antioxidante previn degradarea celulelor creierului, mentinand astfel activitatea acestuia in limite bune.

5. Reduci riscul de ciroza hepatica

Cafeaua are efecte benefice pentru ficat si poate reduce riscul de carcinom hepatocelular (cancer hepatic primar), insa pana acum medicii nu au putut stabili mecanismele prin care cafeaua poate proteja ficatul.

Sursa foto: allfoodsnatural.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare