Dieta si nutritie

#apa #paine #alimente #slabit #farfurii #100 calorii #portii mici

5 moduri sa scapi de 100 de calorii la masa

Persoanele care obisnuiesc sa "renunte" la aproximativ 100 de calorii la o masa pot slabi circa 4.5 kg intr-un an, spun specialistii. Daca vrei sa dai jos kilogramele acumulate de sarbatori in acest mod, alege corect alimentele, foloseste o farfurie mai mica si bea apa in locul sucurilor acidulate!

1 Inlocuieste ingredientele din retete

Renunta la uleiuri, unt si alte grasimi in favoarea unor alimente sanatoase. De exemplu, poti praji legumele in tigaie cu putina supa de pui, in loc sa folosesti ulei. In deserturi, foloseste sos de mere in loc de ulei, pentru a unge foile.

O lingura de ulei, cat se pune de obicei in tigaie, contine 120 de calorii. O alta posibilitate este sa achizitionezi o oala sau o tigaie care nu necesita grasimi pentru prepararea alimentelor.

2 Inlocuieste bauturile cu apa

In locul sucurilor acidulate, cafelei sau ceaiului indulcit, bea la masa doar apa. O poti aroma cu lamaie, menta sau alte fructe si plante aromatice. Bauturile cu zahar sunt consumate, in general, in cantitati mari si adauga multe calorii la fiecare masa. O cutie de suc acidulat, la 330 ml, contine 139 calorii.

3 Foloseste farfurii mici

Utilizeaza farfurii mici pentru a-ti rezerva mai putina mancare, mai ales atunci cand este vorba despre un preparat satios. Acorda atentie momentului in care organismul ajunge la saturatie. Odata ce te obisnuiesti cu portiile mai mici, nu vei mai folosi niciodata farfuriile plate, mari, in care are loc multa mancare.

O felie de pizza, de exemplu, poate contine intre 500 si 800 de calorii. Taie-o in bucati si pune-o pe o farfurie mica in loc sa-ti pui doua felii pe o farfurie mare.

4 Redu consumul de paine

Redu consumul de paine la fiecare masa. De exemplu, daca iti place ciabatta, mananca doar doua felii, in loc de patru. Doua felii de paine ciabatta contin 100 de calorii.

5 Renunta la sosuri

Mananca mai putine sosuri. O portie de maioneza pentru burger contine 100 de calorii. Incearca sa faci propriile sosuri de casa in loc sa le folosesti pe cele din magazine, care contin multa sare si au mai multe calorii.

Sursa foto: seniorsworldchronicle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare