Dieta si nutritie

#alimentatie sanatoasa #colesterol #mancare sanatoasa #grasimi #alimente neprocesate

5 modalitati prin care poti manca mai sanatos

Cu atatea tentatii alimentare in jurul nostru este destul de dificil sa avem un stil de viata sanatos si sa consumam doar produse bune. Totusi trebuie sa facem alegerile alimentare cele mai potrivite deoarece acestea au un impact puternic asupra sanatatii noastre.

Iata care sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face in materie de mancare:

1 alimente neprocesate


Produsele alimentare neprocesate sunt mai bune, mai nutritive si mai puternice in lupta cu diverse afectiuni. Renunta la mancarurile semipreparate, la mezeluri , la dulciurile din comert in general la toate alimentele care au o lista lunga de ingrediente. Cel mai bine este sa te orientezi catre propria bucatarie si sa oferi familiei tale mancaruri preparate de tine.

2 Cauta alimentele colorate

Culoarea din fructe si legume reprezinta un indicator al nivelului de vitamine si minerale. Cu cat alimentul este mai colorat (natural), cu atat el este mai sanatos. De exemplu, grapefruitul rosu si cel roz contine elemente care lupta impotriva celulelor canceroase, spre deosebire de grapefruitul alb care nu are aceste ingrediente.

3 Evita sarea

Este adevarat ca sarea schimba total gustul mancarii, insa cantitatile prea mari de sare sunt responsabile in principiu de bolile de inima. Cantitatea zilnica de sare recomandata zilnic este de cel mult o lingurita rasa. Din pacate, majoritatea oamenilor consuma de doua sau chiar de trei ori mai mult fara sa fie constienti de acest lucru.

4 Renunta la prajeli si grasimi

Grasimile sunt vinovate de aparitia colesterolului care duce la aparitia bolilor de inima, dar si de alte afectiuni destul de grave. Ar fi bine sa reduci consumul de grasimi si prajeli, astfel incat nivelul de colesterol sa fie cat mai scazut.

5 Serveste cinci mese pe zi

In primul rand este foarte important sa nu sari peste micul dejun, masa care iti asigura energia necesara cel putin pana la masa de pranz. A doua masa este cea de pranz, dupa care poti servi o gustare la numai 2 ore. Nu uita de cina si eventual inca o gustare (un fruct) inainte de culcare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare