Dieta si nutritie

#greseli diete #diete slabit #dieta #greseli slabire #slabire #cura de slabire

5 greseli majore pe care le faci cand vrei sa slabesti

Uneori, oricat de multe cure de slabire ai incerca, toate par sa nu dea niciun rezultat. E posibil ca de vina sa fie o serie de greseli pe care le-ai facut chiar in timpul dietei. De aceea, trebuie sa stii care sunt punctele slabe si ce e de facut data viitoare pentru a nu mai rata rezultatul scontat.

1. Neglijezi micul dejun

Sa sari peste micul dejun este foarte usor, dar nu este deloc recomandat si nici sanatos. Practic, cu micul dejun iti asiguri energia intregii zile. In plus, exista riscul ca la masa de pranz sa exagerezi cu aportul de calorii tocmai din cauza faptului ca ti se face foarte foame pana la acea ora. Si chiar si atunci cand tii dieta, tot cinci mese pe zi trebuie sa iei. Mai exact, trei mese principale si doua gustari. Chiar daca este o regula impusa de nutritionisti, 95% dintre cei care urmeaza o dieta nu o respecta.

2. Inlocuiesti mesele principale cu batoane proteice

Batoanele proteice au si ele rolul lor, care merita recunoscut. Insa in niciun caz ele nu trebuie sa inlocuiasca o masa principala. Acestea sunt cel mult o gustare. Un simplu baton proteic nu poate inlocui o masa. La o masa chiar si la dieta trebuie sa obtii nutrienti din toate categoriile: fructe, legume, carne si cereale.

3. Bei prea putina apa

Daca in mod normal ar trebui sa bei doi litri de apa pe zi, pe timpul dietei consumul de apa trebuie sa creasca. Apa are rolul de a antrena substantele reziduale si de a le elimina din organism. Ca sa bei mai multa apa evita solutia vehiculata de unele persoane potrivit careia poti pune miere in apa. Mierea este buna, insa nu in cantitati mari, mai ales in dieta. Nu inlocui apa nici cu prea mult suc de fructe. Freshurile ajuta la o buna digestie si asigura un aport important de vitamine, dar trebuie tinut cont de faptul ca inseamna si o cantitate mare de fructoza.

4. Te lasi imediat ce dai de greu

O dieta nu e usor de tinut ca la carte. Cel putin in primele zile, riscul de a o abandona este foarte mare. Si mai exista un moment in care multe persoane renunta la cura: in faza platou. Mai exact, atunci cand se intra intr-o faza de stagnare si o perioada buna acul cantarului ramane pe loc.

Mai mult decat atat, nu trisa. E suficient sa iti permiti o singura abatere si deja poti considera dieta compromisa. Caci vei calca stramb din ce in ce mai des.

5. Te autoinfometezi

O dieta se tine cel mai bine la sfatul unui nutritionist. El poate face cele mai bune recomandari, adaptate in functie de stilul tau de viata. Daca iti imaginezi ca poti sa iti creezi tu o dieta nu ai nicio sansa. Mai ales ca in mare parte aceasta va presupune infometare. Sa nu mananci nu este niciodata o solutie. Organismul, privat de anumiti nutrienti, va extrage maximum din tot ceea ce va primi, astfel ca e posibili sa nu mananci si in acelasi timp sa nu slabesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare