Dieta si nutritie

#fructe zahar #continut zahar #zahar #dieta #alimentatie #fructe #nutritie

5 fructe bogate in zahar, de evitat in curele de slabire

Fructele au un continut bogat de vitamine si minerale, insa unele dintre ele au si o cantitate importanta de zahar. De aceea, este mai bine sa nu exagerezi cu consumul acestora, caci pot favoriza aparitia kilogramelor in plus, dar si cresterea nivelului de glucoza din sange. Iata despre ce fructe este vorba:

Strugurii

Aceste fructe gustoase au un continut ridicat de zahar. In 150 de grame de struguri se "ascund" nu mai putin de 23 de grame de zahar, dar si 104 calorii. De aceea, sunt de evitat in curele de slabire, dar si de catre persoanele care sufera de diabet.

Pe de alta parte, au un continut bogat de vitamina C si de vitamina K, ajutand la mentinerea sanatatii pielii si la intarirea sistemului imunitar.

Smochinele

Fie ca sunt proapete sau deshidratate, smochinele sunt o sursa importanta de zaharuri. In 100 de grame de smochine proaspete se gasesc circa 18 de grame de zaharuri si 74 de calorii, in timp ce in cele uscate cantitatile cresc la 24 de grame de zahar, respectiv 249 de calorii.

Sunt de evitat daca te afli la regim, insa poti sa le consumi in voie daca, din contra, iti doresti sa mai iei cateva kilograme in plus.

Mango

Nici mango nu este un fruct tomcai prietenos cu silueta, fiindca are un continut de 14,8 grame de zahar, la 100 de grame. Insa este si o sursa bogata de vitamina A, esentiala pentru sanatatea ochilor, asigurand o treime din necesarul zilnic al acesteia. De asemenea, are si un continut important de antioxidanti, cu un puternic rol antiinflamator.

Ciresele

Delicioasele fructe ale lunilor mai si iunie, ciresele, trebuie consumate cu prudenta daca tii dieta ori daca te numeri printre bolnavii de diabet, fiindca si acestea sunt bogate in zaharuri. Este bine sa te limitezi la cateva cirese pe zi. Au nu mai putin de 14 grame de zaharuri la 100 de grame de fruct. Si caloriile continute de acestea nu sunt de negliat: 64, in 100 de grame de cirese. In schimb, contin multa vitamina C, acid folic, antioxidanti, potasiu si magneziu.

Bananele

O banana potrivita, de aproximativ 118 grame, contine 14 grame de zahar si 104 calorii. De aceea, sunt fructe ideale pentru persoanele care doresc sa se ingrase, in niciun caz pentru cele care se tem de acumularea de kilograme in plus. Consumate cu moderatie, au grija de sanatatea ta, datorita potasiului, fibrelor, dar si a vitaminei B6, esentiala pentru producerea de energie.

Sursa foto: youthhealthmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare