Dieta si nutritie

#nutritie #alimentatie #dieta #dieta slabit #regim slabit

5 cai de a evita erorile in alimentatie care iti saboteaza sanatatea

Ce mananci si mai ales cum mananci sunt factori importanti care stabilesc caracteristicile generale ale siluetei tale. Diete universale nu exista si nu vor exista vreodata atat timp cat organismul tau si nevoile lui difera subbstantial de cele ale prietenilor tai. Alege singur ce trebuie sa contina alimentatia zilnica si afla care sunt pericolele ascunse in spatele reclamelor comerciale.

1. Mituri distruse

Studiile efectuate in urma cu trei decenii, conform carora grasimea din alimente ducea la cresterea greutatii corporale, s-au dovedit a fi false. Corpul tau are nevoie de grasimi naturale, asa ca excluderea acestora din alimentatie va duce la cautarea altor resurse calorice. In mod ironic, evitand alimentele grase risti sa te ingrasi!

2. Zaharul ascuns

Produsele pe care le pui pe masa sau le adaugi in mancare nu trebuie sa fie dulci pentru a contine zahar. Ketchupul, chiar si cel picant, sosurile de paste, painea, lactatele degresate sau chiar biscuitii low-fat ascund in compozitia lor zahar cat cuprinde. Ai grija, asadar, ce mananci, zaharul chiar ingrasa!

3. Calorii si calorii

In ciuda tabelelor care iti arata continutul caloric al alimentelor, este bine de stiut ca 100 de calorii dintr-un sendvis nu sunt egale cu 100 de calorii dintr-o salata de fructe. In timp ce caloriile obtinute din mancarea procesata, intesata cu aditivi alimentari, au simplu rol de combustibili, cele introduse in corp din alimente in stare naturala au efecte benefice suplimentare.

4. Cina si ora de culcare

Ceasul biologic al organismului tau are anumite orare de functionare pentru fiecare organ major in parte. De exemplu, vezica biliara functioneaza la capacitate maxima intre orele 23-02. Incearca sa lasi o perioada de o ora, o ora si jumatate intre cina si ora de somn si nu exagera cu culcatul la ore tarzii. Iti vei da peste cap tot organismul!

5. Mesteca incet

Felul in care mananci este, de asemenea, important. Mesteca pentru a marunti cat mai mult alimentele care vor ajunge in stomac. Vei usura astfel digestia prin secretia enzimelor necesare in timpul mestecatului. Nu exagera nici cu consumul de apa in timpul mesei, intrucat apa dilueaza enzimele digestive.

Sursa foto: cdc.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare