Dieta si nutritie

# post beneficii #sfanta maria #post

5 beneficii ale postului care te vor surprinde

Perioadele de post sunt benefice nu numai din punct de vedere spiritual, ci si pentru sanatate. Postul nu trebuie sa insemne infometare, ci mese regulate, bazate pe alimente care nu sunt de origine animala.

Descopera ce beneficii aduc perioadele de post asupra sanatatii:

Te ajuta sa slabesti

Postul poate fi un mod sigur de a pierde in greutate, deoarece multe studii au aratat ca postul permite corpului sa arda celulele grase mai eficient decat atunci cand urmam dieta obisnuita.
Perioadele de post permit corpului sa foloseasca grasimea, deoarece este sursa primara de energie in loc de zahar.
Postul are rol si de detoxifiere a organismului, fiind o perioada benefica pentru a scadea numarul de toxine din corpul uman. O cantitate crescuta de toxine este asociata cu aparitia mai multor afectiuni, mai ales ale ficatului.

Imbunatateste functiile creierului

Potrivit unor studii, postul imbunatateste functia creierului, deoarece stimuleaza productia unei proteine numite factor neurotrofic derivat din creier (BDNF).
BDNF activeaza celulele stem din creier să se transforme în noi neuroni si stimuleaza alte substante chimice care ajuta la sanatatea neuronala.  Aceasta proteina are, de asemenea, rol de protectie pentru celulel creierului asociate cu boala Alzheimer si cu maladia Parkinson.

Postul ajuta sistemul imunitar

Perioadele de post sunt benefice si pentru  sistemul imunitar, deoarece se reduc daunele cauzate de radicalii liberi, scade riscul de inflamatii n organism si infometeaza celulele canceroase.

Scade riscul de imbatranire

Un alt beneficiu al postului este acela ca reduce enzima PKA, enzima care este asociata cu procesul de imbatranire a organismului. Asadar, perioadele de post previn imbatranirea inainte de vreme.

Este important ca in perioadele in care postim sa ne hidratam corespunzator, sa avem grija sa evitam exercitiile fizice care ne solicita foarte mult, sa includem in alimentatie cat mai multe legume si fructe, nu sa consumam un singur fel de mancare. Postul nu este permis femeilor insarcinate, bolnavilor de diabet ori daca te afli in convalescenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului