Dieta si nutritie

#ulei #inima #vita #carne #infarct #bauturi carbogazoase #pizza

5 alimente periculoase pentru inima

Iti plac cartofii prajiti, cu un strat generos de branza pe deasupra? Visezi zilnic la o felie apetisanta de pizza? In fiecare weekend te rasfeti cu produse fast-food? Trebuie sa stii ca aceste obiceiuri alimentare sunt nesanatoase si au un impact direct asupra inimii tale!

1 Carne procesata

Baconul, carnatii si mezelurile contin cantitati semnificative de sodiu, conservanti chimici, nitriti si nitrati, substante extrem de periculoase pentru sistemul cardiac. Medicii avertizeaza asupra pericolului acestor alimente pentru inima si a faptului ca prin procesare carnea isi pierde calitatile nutritive.

Carnea procesata este bogata si in grasimi saturate si saraca in proteine, ceea ce o transforma intr-un aliment cu putine calitati benefice pentru organism. In plus, consumul de carne procesata este asociat cu un risc marit de diabet si cancer pancreatic.

2 Carnea rosie

Chiar daca este neprocesata, carnea rosie este bogata in grasimi saturate, periculoase pentru inima. Daca din cand in cand iti place sa mananci o friptura de vita sau de porc este recomandat sa alegi bucatile de carne care contin cele mai mici cantitati de grasime.


3 Pizza

O singura felie de pizza contine mai mult de doua treimi din cantitatea zilnica recomandata de grasimi saturate. Aceste grasimi se gasesc de obicei in produsele de origine animala, precum carnea de vita, porc, unt, smantana sau lapte.

Porivit specialistilor in nutritie, la o dieta normala, cu 2.000 de calorii pe zi, cantitatea acceptata de grasimi saturate este de mai putin de 7%.

Chiar daca pizza pe care o consumi contine doar branza, foarte multe produse lactate contin cantitati impresionante de grasimi saturate. Daca vrei sa obtii o pizza sanatoasa, renunta la toppingurile de cascaval si carnati in favoarea legumelor.

4 Alimente prajite

Uleiul incins la temperaturi foarte ridicate se transforma in grasimi saturate, extrem de nocive pentru sanatatea inimii. In plus, uleiurile folosite la prajire contin si grasimi trans, care maresc nivelul de colesterol din sange si au un impact direct asupra vaselor de sange.


5 Bauturi carbogazoase

Bauturile carbogazoase contin cantitati mari de zahar, care este principalul factor de risc pentru obezitate. Zaharul afecteaza si nivelul de insulina din organism si duce la arteroscleroza.

Potrivit studiilor realizate in ultimii ani, bauturile carbogazoase maresc riscul de afectiuni cardiace, atacuri de cord si infarct.



Sursa foto://www.angelicos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare