Dieta si nutritie

#legume #ciocolata #sucuri #patiserie #fructe #alimente antrenament

5 alimente interzise dupa un antrenament extenuant

Daca iti doresti sa ai o silueta de invidiat, exercitiile fizice iti vor fi de folos, insa nu sunt suficiente. Pentru a obtine rezultate satisfacatoare intr-un timp relativ scurt, este important sa combini antrenamentele de la sala cu o dieta sanatoasa, hranitoare si echilibrata.

Dupa o serie de abdomene, flotari, jogging si alte exercitii fizice extenuante, corpul are nevoie de calorii, pentru a le inlocui pe cele pierdute. Insa, nu toate alimentele pot fi consumate dupa un antrenament la sala de fitnes. Iata cateva dintre produsele alimentare pe care nu ar trebui sa le consumi, dupa ce ai obosit la sala!

1. Gustari sarate

Chipsurile, covrigeii, saratelele, alunele sunt doar cateva dintre gustarile pe care nu ar trebui sa le consumi daca ai facut exercitii fizice. Este adevarata ca, dupa un antrenament solicitant, corpul are nevoie de ceva sarat. Motivul? Prin transpiratie, corpul elimina alaturi de apa si substante nutritive, inclusiv potasiul.

Gustarile sarate sunt insa bogate in calorii, iar consumul lor va face ca munca de la antrenament sa fie in zadar. Pentru a obtine necesarul de potasiu de care organismul are nevoie, inlocuieste gustarile sarate cu banane sau fructe uscate. Acestea au un nivel ridicat de potasiu si sunt o alternativa sanatoasa.

2. Produse cu un continut ridicat de zahar si sucuri

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face dupa un antrenament la sala este sa mananci produse care contin zahar (iaurturi cu fructe, unt de arahide, nutella, jeleu, torturi, ciocolata etc) sau sa bei sucuri. Acestea contin foarte multe calorii, astfel ca antrenamentul isi pierde din eficienta.

Zaharul are efecte devastatoare pe termen lung asupra organismului, unul dintre ele fiind ca incetineste metabolismul. In procesul de pierdere in greutate metabolismul joaca un rol important: cu cat acesta este mai activ, cu atat vei pierde mai repede kilogramele in plus.

Pe de alta parte, sucurile te pot balona. Daca simti nevoia sa bei altceva decat apa, poti consuma ceai cu gheata neindulcit. Astfel, vei ramane hidratat si nu iti vei face griji din cauza caloriilor.

3. Legume si fructe crude

Desi legumele si fructele sunt recomandate pentru o dieta sanatoasa, este importanta sa nu te axezi doar pe ele, ci sa ai un regim alimentar echilibrat. In timpul antrenamentelor, corpul foloseste aproape toata energia si arde un numar semnificant de calorii. Prin urmare, legumele si fructele nu te vor ajuta sa inlocuiesti pierderile de nutrienti, vitamine si minerale.

Masa de dupa antrenament trebuie sa contina si altceva in afara de legume si fructe. Ai nevoie de fibre si proteine pentru a sprijini dezvoltarea musculaturii.

4. Ciocolata

Beneficiile ciocolatei asupra organismului sunt multiple: imbunatateste memoria si functia cognitiva, contine antioxidanti care diminueaza riscul de a dezvolta cancer si lupta cu radicalii liberi care iti afecteaza celulele corpului. Insa, partea mai putin placuta a consumului de ciocolata este ca aceasta contine foarte multe calorii, astfel ca nu este o alegere inspirata pentru masa de dupa antrenament.

5. Produse de patiserie

Gogosile, placintele, torturile sau prajiturile nu sunt o alegere inspirata pentru masa de dupa antrenament. Desi sunt satioase, produsele de patiserie sunt bogate in carbohidrati si nu reprezinta o sursa sanatoasa de nutrienti. In locul produselor de patiserie, poti manca fructe, pentru a-ti stopa pofta de dulce.

Sursa foto: skinnymom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului