Dieta si nutritie

#sanatate #dieta si nutritie #alimente greu de digerat #alimente digestie

5 alimente greu de digerat

Alimentele care se digera greu iti pot da o senzatie neplacuta de greutate la nivelul stomacului, pot provoca dureri si iti pot incetini ritmul pentru urmatoarele cateva ore. Daca vrei sa eviti aceste lucruri, nu iti ramane decat sa scoti din meniul tau alimentele care provoaca aceste probleme.

Iata o lista cu alimentele care se digera foarte greu

Alimentele prajite

Alimentele prajite duc, de cele mai multe ori, la aparitia indigestiei. Printre cele cu efecte mai puternice sunt produsele prajite in aluat din cauza faptului ca faina si oul absorb o cantitate foarte mare de ulei si grasime. Mai mult decat atat, daca obisnuiesti sa consumi aripioare picante de la fast-food, este foarte posibil sa ai dureri ingrozitoare de stomac din cauza uleiului vechi si reutilizat.

Alimentele picante

Ardeiul iute este foarte bogat in antioxidanti, insa pe de cealalta parte, acesta inflameaza mucoasa esofagului si provoaca arsuri la nivelul stomacului. Evita sa consumi ardei iute prea des sau in cantitati mari pentru ca vei simti neplacerile provocate de iuteala acestuia.

Legume cu frunze verzi

Desi foarte sanatoase si pline de vitamine si minerale, legumele cu frunze verzi sunt destul de dificil de digerat. Evita sa consumi cantitati mari de varza, broccoli si ridichi. Fiintele umane nu au in organism lactaza, enzima necesara pentru a digera acest tip de alimente, asa ca trebuie consumate rar si in cantitati moderate.

Sucurile de citrice

Citricele provoaca reflux in interiorul intestinelor, mai ales daca sunt consumate intr-un moment nepotrivit. Evita sa bei suc de portocale sau limonada pe stomacul gol, iar atunci cand bei dupa masa, ar fi bine sa diluezi sucul cu apa plata. Astfel, la jumatate de suc de pahar de portocale, adauga o alta jumatate de pahar de apa.

Lactoza in caz de intoleranta

Se intampla deseori ca persoanele care au intoleranta la lactoza sa nu stie acest lucru si sa consume totusi lactate. Daca observi ca la aproximativ 30 de minute dupa fiecare felie de branza sau pahar cu lapte consumat ai probleme precum dureri de stomac, greata, crampe, balonare sau diaree, ar fi bine sa scoti acest tip de produse din alimentatia ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului