Dieta si nutritie

#dieta calorii #calorii #calorii negative

5 alimente cu calorii negative, ideale pentru a slabi

Atunci cand iti propui sa slabesti, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este sa constientizezi care sunt alimentele sanatoase pe care trebuie sa le introduci in meniul tau si cate calorii consumi pe zi. 

Recomandat este sa introduci in dieta ta fructe si legume cunoscute sub numele de alimente cu calorii negative, care sa ajute la arderea grasimilor. 

Aceste alimente au castigat popularitate in cadrul curelor de slabire deoarece teoretic contin mai putine calorii decat are nevoie corpul tau pentru a le digera. De aceea, se crede ca arzi mai multe calorii decat consumi. Iata cateva dintre alimentele cu calorii negative, recomandate pentru a scapa de kilogramele in plus:

Telina 

Aceasta leguma este compusa in principal din apa si fibre. In plus, este o sursa bogata de vitamine A, B, C si K, dar si minerale precum calciu, magneziu si potasiu. O ceasca de 100 de grame de telina contine 16 calorii. Telina este hranitoare si te ajuta sa te simti plin cateva ore. 

Castraveti 

Castravetii sunt una dintre cele mai proaspete gustari. Ei contin un nivel ridicat de fibre, tiamina, vitamina B, C si K, magneziu, fosfor si potasiu. O ceasca de 100 de grame de castraveti cu coaja contin 12 calorii. 

Spanac

Spanacul este o leguma versatila pe care o poti consuma ca salata, smothie, supa sau suc. Este o sursa importanta de proteine, fibre, fier, calciu, magneziu, potasiu, vitaminele A, B, C, E, K. O cana de 100 grame de spanac crud este egala cu 23 de calorii.

Salata verde 

O cana de 100 de grame de salata iceberg este egala cu 14 calorii. Este o sursa bogata de nutrienti cu arome diferite.

Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai bune legume pe care le poti consuma zilnic.

Nivelurile ridicate de vitamine, antioxidanti si minerale ajuta la reducerea colesterolului si a riscului de aparitie a cancerului. Pe langa faptul ca este o leguma completa, datorita nutrientilor, are si putine calorii. 100 de grame de broccoli fiert echivaleaza cu doar 35 de calorii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare