Dieta si nutritie

#alimentatie sanatoasa #stres #alimentatie #dieta si nutritie

5 alimente care reduc stresul

In momentul in care te coplesesc problemele, cand nu reusesti sa mai faci fata sarcinilor de la serviciu sau atunci cand grijile personale iti provoaca adevarate migrene, ar fi bine sa iei in calcul diversificarea dietei. Exista o serie de alimente care te ajuta sa reduci considerabil nivelul stresului, sa te simti mai relaxat si mai linistit.

Iata cateva dintre alimentele cu proprietati capabile sa reduca stresul, anxietatea si oboseala.


Portocale


Un studiu german a demonstrat ca vitamina C reduce stresul, tensiunea arteriala si regleaza nivelul de cortizol (hormon eliberat ca raspuns la stres) din organism. In plus, vitamina C intareste sistemul imunitar si este de ajutor in orice sezon.

In afara de portocale mai poti consuma kiwi, mere, struguri, clementine, mandarine etc.


Cartofi dulci


Cartofii dulci satisfac nevoia de carbohidrati, un element care poate reduce rapid nivelul de stres. In plus, cartofii contin beta-caroten, fibre si vitamine care te fac sa te simti mai bine, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic.


Caise uscate


Caisele uscate, deshidratate sunt bogate in magneziu, un mineral recomandat de catre medici persoanelor care sufera din cauza stresului. Chiar si 5-6 caise uscate consumate zilnic te vor ajuta sa te relaxezi si sa te simti mai bine.

Bonus: magneziul din caise ajuta si la relaxarea musculaturii!


Carne de curcan


Carnea de curcan contine o substanta care se numeste triptofan, un aminoacid esential pentru creier, care elibereaza serotonina si induce o stare de bine, de calm la nivel psihic. In urma unui studiu s-a demonstrat ca oamenii se simt mult mai relaxati dupa ce consuma carne de curcan.


Spanac


Carenta de magneziu este responsabila, deseori, de un nivel crescut de stres. Partea buna este ca problema poate fi combatuta rapid daca asimilezi acest mineral. Alimentul care contine magneziu din belsug este spanacul. Consuma spanac proaspat, sub forma de salata, in combinatie cu sunca presata de curcan, oua fierte, branza feta, rosii, castraveti si ceapa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare