Dieta si nutritie

#ciocolata #depresie #mere #nuci #paine #alimente

5 alimente care combat depresia din sezonul rece

Sezonul rece si, in special, luna ianuarie a fiecarui an te predispun la schimbari bruste de dispozitie si la instalarea unei stari de tristete accentuata, care te atentioneaza ca esti la un pas distanta sa cazi in capcana depresiei sezoniere. Pastreaza-ti o stare de spirit optima cu ajutorul a cinci alimente care pun depresia pe fuga!

1 Mere

Merele, unele dintre cele mai populare fructe de pe piata, sunt si "prietene" de nadejde ale sanatatii tale, atat fizice, cat si emotionale.

Printre multiplele proprietati benefice ale acestor fructe se numara si combaterea proastei dispozitii.

Continutul bogat de fibre contribuie in primul rand la detoxifierea organismului, eliminand toxinele care te obosesc si iti produc o stare de anxietate. In al doilea rand, fibrele au rolul de a-ti darui portii generoase de energie, pentru mai multa vitalitate si stare de bine.

2 Nuci

Nucile sunt unele dintre cele mai bogate fructe oleaginoase in acizi grasi Omega 3, benefici pentru functionarea optima a creierului.

Potrivit specialistilor, nucile combat tristetea specifica depresiei si te scot rapid din butoiul cu melancolie in care ai tendinta sa cazi in sezonul rece.

3 Paine din cereale integrale

Renunta la painea alba care favorizeaza nu doar ingrasarea si predispunerea la diverse boli grave, ci si o stare generala proasta, caracterizata prin oboseala, anxietate, pesimism etc.

Painea din cereale integrale te poate ajuta sa iti schimbi complet starea de dispozitie. Printre cele mai consumate astfel de cereale se numara: meiul, orezul brun, hrisca, secara sau porumbul.

Carbohidratii complecsi din cerealele integrale contribuie nu doar la instalarea rapida a senzatiei de satietate, dar si la relaxare si la asigurarea unei stari emotionale pozitive si optimiste.

4 Ciocolata neagra

Consumata cu moderatie, ciocolata neagra are o multime de efecte benefice asupra sanatatii, una dintre ele fiind asigurarea unei stari de bine, optimiste, relaxate si vesele.

Efectul pozitiv se datoreaza continutului de feniletilamina, o endorfina care are efect relaxant. De asemenea,  feniletilamina te binedispune si-ti creeaza o stare de bine, de veselie si optimism.

5 Chili (ardei iuti)

Amatorii de mancaruri picante se pot considera fericiti. Capsaicina continuta de ardeii iuti determina eliberarea endorfinelor si iti ofera o stare de excitabilitate si "de bine".


Foto: Cardiotrek.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare