Dieta si nutritie

#alimente sanatoase #dieta #rosii #cum sa slabesti

5 alimente bune care-ti fac rau daca le consumi in exces

Desi teoretic sunt printre cele mai sanatoase alimente, consumate in exces pot provoca reactii "adverse" in organism, asa ca nutritionistii recomanda consumarea lor cu moderatie. Iata 5 dintre acestea: 

1. Rosii 

Sunt pline de nutrienti importanti, insa sunt foarte acide. Consumate in cantitati mai mari decat cele recomandate, provoaca refluxul acidului din stomac si, in timp, da nastere bolii numite “Esofagul Barrett” o complicație a bolii de reflux gastroesofagian. De aceea, medicii iti recomanda sa nu le consumi in cantitati foarte mari.

2. Portocale 

Bogate in vitamina C, portocalele au aceleasi "contraindicatii" ca si rosiile, mai ales cand sunt consumate odata. 

3. Ton

Este foarte la indemana cand vrei sa-ti prepari un sandvis sau o salata sanatoasa. Insa atentie mare: tonul este pestele cu cel mai mare nivel de mercur continut. Cu cat il consumi in cantitati mai mari, cu atat risti mai tare sa ai probleme de vedere, de auz si slabiciune musculara, simptome date de un nivel prea mare de mercur din corp. Limiteaza-ti consumul la 2-3 conserve pe saptamana.

3. Carne 

Incearca sa-ti diversifici sursele de proteine – nu te baza doar pe cele din carne, precum pieptul de pui sau albusul de ou.  Potrivit studiilor, consumul excesiv de proteine animale favorizeaza aparitia cancerului, in special a celui la san. In schimb, consuma alune, seminte si cereale integrale, pentru proteine vegetale.

5. Nuci braziliene

Sunt o sursa excelenta de proteine, fibre, acizi grasi esentiali si seleniu. Cu toate acestea, nu este bine sa le consumi in cantitati prea mari, intrucat excesul de seleniu este toxic. Efectele sale sunt caderea parului, dermatite, caderea unghiilor. Doza zilnica recomandata este de 10 nuci pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare