"Proteinele sunt utilizate in tot corpul pentru a “construi” nu numai muschi, ci si par, piele si aproape toate celelalte celule din corpul nostru", a spus Kara Mockler, dietetician si antrenor personal pentru insider.com.
Potrivit nutritionistului, un om trebuie sa consume intre 1,6-2,4 grame de proteine, pe kilogram corp. Adica, o persoana de 50 de kilograme trebuie sa consume zilnic intre 80 si 120 g de proteine, potrivit dieteticianului. Proteinele se gasesc din abundenta in alimente precum iaurt, oua, carne.
Este important sa distribui aportul de proteine in mod egal pe parcursul zilei si sa nu le mananci la o singura masa.
"Consumul de proteine in mod constant pe parcursul zilei permite corpului nostru sa reconstruiasca continuu celulele, deoarece acestea se reinnoiesc in mod constant", a spus Mockler.
Care sunt alimentele pe care dieteticienii si antrenorii personali le au in permanenta in bucatarie.
1. Iaurtul grecesc
Iaurtul grecesceste semnificativ mai bogat in proteine decat alte tipuri de iaurt, ceea ce il face mai satios. Acesta poate fi consumat la micul dejun, alaturi de cereale intregrale si fructe, intr-un smothie saucu clatite proteice.
2. Oua
Ouale, consumate fierte sau sub forma de omleta, sunt neplistite din meniul dieteticienilor si antrenorilor personali.
3. Carnea slaba
Carnea slaba, precum pestele, pieptul de pui, de curcan, muschiuletul de porc sau carnea slaba de vita se gasesc periodic in frigiderul acestor persoane.
4. Fasole edamame
Boabele de edamame sunt o optiune excelenta de proteine vegane. In plus, acestea se gasesc congelate, ceea ce este un plus pentru cei care nu doresc sa stea sa le curete.
5. Pudre proteice
Un shake proteic este ideal dupa un antrenament sau ca gustare intre mese. Este satios, hranitor. De multe ori, dieteticienii si antrenorii alpeleaza la aceste shake-uri pentru momentele in care nu au timp sa ia o masa normala.
Alte alimente proteice pe care le poti consuma
Persoanele vegane este important sa stie ca pot apela si la proteine vegetale, precum: tofu, fasolea rosie sau neagra, naut, mazare si mazare galbena sau linte.