Dieta si nutritie

#exercitii fizice #diete #suplimente alimentare #adevaruri diete

5 adevaruri dure despre diete

Sa pierzi cateva kilograme este intr-adevar dificil, insa partea si mai grea este sa iti mentii greutatea dupa ce ai slabit. Potrivit expertilor, 80% dintre persoanele care slabesc se ingrasa la loc si uneori au chiar mai multe kilograme decat la inceput. Pentru a avea succes si a ajunge la greutatea dorita, este important sa cunosti dificultatile pierderii in greutate si sa nu te mai lamentezi de fiecare data cand ti se pare ca te-ai ingrasat. Iata cateva adevaruri dure despre dietele de slabit care iti pot fi de folos!

1. Corpul tau lucreaza impotriva ta

Nu este doar imaginatia ta. Atunci cand esti la dieta, nu te lupti doar cu poftele culinare, ci si cu propriul tau corp. In momentul in care incepi sa pierzi din grasimea corporala, nivelul de leptina scade (leptina este un hormon secretat de catre organism care actioneaza asupra hipotalamusului din creier si controleaza senzatia de foame si greutatea corporala). In schimb, creste nivelul homonului numit grelina, care da senzatia de foame.

Acest dezechilibru hormonal continua mult timp dupa ce ai stopat dieta si ai scapat de kilogramele in plus, astfel ca devine dificil sa iti mentii greutatea corporala.

2. Nu exista solutii rapide

Iti doresti sa slabesti cateva kilograme in doar cateva zile? Ti-ai dori sa existe pastile-minune care sa te ajute sa ajungi la greutatea pe care ti-o doresti cat ai bate din palme? Ei bine, acest lucru nu este posibil.

Specialistii in nutritie spun ca, atunci cand urmezi o dieta, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa fii rabdator. Infometarea - care, intr-adevar, te poate ajuta sa slabesti rapid - poate face ravagii in metabolismul tau, ceea ce va duce la deteriorarea pe termen lung a eforturilor de a pierde in greutate.

Odata ce incepi sa tii o dieta, trebuie sa tii cont ca o pierdere in greutate lenta si constanta este cea mai buna metoda de slabire si te poate ajuta sa pierzi unu-doua kilograme pe saptamana.

3. Exercitiile fizice nu fac minuni

Este adevarat ca exercitiile fizice te pot ajuta sa pierzi cateva kilograme si sa-ti mentii apoi greutatea, insa este aproape imposibil sa slabesti doar cu ajutorul exercitiilor. Pentru rezultate favorabile, este important sa fii atent la ceea ce mananci si sa tii contul numarului de calorii pe care il consumi. Asadar, exercitiile fizice trebuie combinate cu o dieta pe masura.

4. Suplimentele alimentare nu functioneaza

Potrivit cercetarilor efectuate, pastilele care functioneaza ca suplimente alimentare nu ajuta la pierderea kilogramelor. Ceea ce functioneaza cu adevarat sunt exercitiile regulate, controlul portiilor si suportul de grup. Potrivit specialistilor, nu exista nimic care sa inlocuiasca o dieta cu putine calorii si exercitii speciale pentru slabit.

5. Dietele "miraculoase" nu dau rezultate

Grapefruit, sirop de artar, varza, otet de mere, suc proaspat. Toate dietele bazate pe aceste alimente ar trebui sa ajute la arderea grasimilor. Adevarul este ca poate fi destul de dificil sa slabesti in urma unor asemenea diete.

In plus, acestea sunt destul de restrictive, motiv pentru care sunt destul de greu de urmat. Mai mult decat atat, aceste dieta pot deteriora metabolismul, cauzand pagube mai mari pe termen lung.

Sursa foto: bestshopmagic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare