Dieta si nutritie

#sanatate #cereale integrale #dieta si nutritie #consum cereale integrale

4 modalitati de a consuma cerealele integrale

Cerealele integrale reprezinta un aliment perfect sanatos si benefic datorita aportului optim de vitamine, minerale, fibre si acizi grasi. Acestea iti protejeaza stomacul de problemele gastro-intestinale, iar in acelasi timp te feresc de diferite tipuri de cancer si alte boli care apar din cauza unei alimentatii nesanatoase.

Medicii recomanda consumul de cereale integrale in fiecare zi. Din pacate, pentru ca nu toata lumea tolereaza usor ideea de a consuma zilnic un anumit produs alimentar, trebuie sa iei in considerare cateva variante prin care poti face cerealele integrale mai interesante si mai gustoase.

Iata cum poti consuma cerealele integrale, astfel incat sa fie mai bune si diferite in fiecare zi

1. Cereale integrale cu iaurt

Dupa ce achizitionezi diferite tipuri de cereale integrale din plafar si le amesteci in cantitati egale, adauga una sau doua linguri din combinatia rezultata in iartul de dimineata. Ideea este sa le consumi cat mai repede si sa nu lasi cerealele prea mult in iaurt pentru ca acestea vor absorbi umezeala si se vor umfla.

Poti consuma cerealele integrale atat cu iaurt simplu, cat si cu iaurt cu fructe sau cu alte ingrediente.

2. Cereale integrale cu fructe

Amesteca o banana feliata, cateva felii de portocale si jumatate de felie de pepene galben (taiate cubulete) cu doua sau trei linguri de cereale integrale. Amesteca bine toate ingredientele si consuma o salata de vara cu fructe, care contine multe fibre.

3. Cereale integrale cu lapte

Cerealele integrale se consuma foarte bine in combinatie cu lapte, iar daca adaugi putina miere si un varf de cutit de scortisoara, acestea vor fi cu atat mai delicioase.

4. Cereale integrale cu mar ras

Spala doua mere, decojeste-le si da-le pe razatoare. Adauga o lingura de miere si un praf de scortisoara, iar la final adauga doua linguri cu varf de cereale integrale. Prepara acest produs cu maxim 10 minute inainte de a-l consuma, astfel incat merele sa nu se oxideze, iar cerealele sa nu se umfle.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare