Dieta si nutritie

#gustari de vara #nuci #inghetata

4 gustari usoare si racoritoare pe timp de vara

Pentru ca digestia nu este la fel de puternica in lunile de vara precum este in restul anului, mesele copioase nu fac deloc casa buna cu zilele caniculare. Tocmai de aceea, atentia ar trebui sa ni se indrepte mai curand inspre preparatele simple, usoare si racoritoare. Sunt preparatele care ne ajuta sa ne refacem stocul de energie, sa acceleram metabolismul si sa uitam de senzatia de foame.

 

Pentru ca ne apropiem deja de mijlocul verii, iar costumul de baie trebuie sa iti vina manusa, indreapta-ti atentia inspre gustarile care fac diferenta intre silueta actuala si silueta de vis. Ai nevoie doar de putina informatie, ambitie si sanatate intre mese. Elimina rontaielile hipercalorice, care pot fi mai periculoase decat mesele principale consistente, si alege gustarile in ton cu sezonul cald.

1. Frigarui de fructe

In lunile de vara pietele si supermarketurile abunda de frcute de sezon si este pacat sa nu profiti. Efectul consumului de fructe asupra sanatatii o sa il resimti in scurt timp. Acestea iti vor da un tonus excelent si energie pe care sa o consumi la piscina. Profita de minunile zemoase ale verii precum pepenele rosu sau galben, piersicile, ciresele, caisele sau fructele de padure. Consuma-le zilnic si potoleste-ti foamea in mod inteligent, asigurandu-ti totodata aportul necesar de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Pentru ca e nevoie de moderatie in toate, recomandarea noastra este sa iti pregatesti frunctele sub forma unor frigarui pentru a tine sub control consumul si a nu face abuzuri.

 

2. Nucile, nutritiv dar cu masura

Miezul de nuca este un aliment complet, foarte bogat in proteine si saruri minerale. Deoarece inlocuieste cu succes carnea si conţine o cantitate mica de glucide solubile poate avea o mare importanţa in alimentaţia vegetarienilor si a diabeticilor. Pentru ca este, insa, un aliment bogat in calorii, trebuie consumat cu moderatie. Nu depasi un pumn de nuci pe zi. Este suficient pentru dieta, dar si pentru sanatate. O mana de nuci consumate zilnic duce la imbunataţirea starii de spirit, energizeaza si diminueaza senzaţia de oboseala.

 

3. Iaurt si branza cu continut scazut de grasime

Pe langa faptul ca este o sursa buna de proteine, inducand rapid senzatia de satietate, iaurtul este si deosebit de racoritor. Nu te limita la produsele cu 0% gasime, alege-le mai curand pe cele cu 2%. in plus, incearca sa inlocuiesti de tot in dieta ta smantana cu iaurtul. Prepara-ti singura, spre exemplu, bulgarasii de branza taind soldatei o bucata de telemea slaba de vaca si amesteca cu putin iaurt.

 

4. Inghetata cu indice glicemic scazut

Cand mercurul din termometre urca alarmant, inghetata devine aliatul tau de nadejde. Cu un indice glicemic scazut, inghetata combate stresul, te relaxeaza si iti da o stare de bine. Acelasi indice glicemic este responsabil de faptul ca o sa iti fie mai putina foame dupa ce o mananci. Zaharul se elibereaza lent din compozitia inghetatei, iar senzatia de satietate dureaza mai mult decat in cazul unui aliment cu indice glicemic crescut. Incearca sa mananci inghetata in prima parte a zilei.

Sursa foto: chicpartyideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului