Dieta si nutritie

#regim alimentar #alimentatie sanatoasa #dieta alimentara #alimente sanatoase

4 alimente despre care ai putea crede ca sunt sanatoase, dar nu sunt

Pentru un regim alimentar sanatos este important sa consumi alimente din grupurile alimentare de baza, astfel incat sa ii oferi organismului aportul necesar de nutrienti. Exista, totusi, unele tipuri de alimente despre care ai putea crede ca sunt sanatoase, insa, in realitate, au un continut ridicat de grasimi, nivelul caloric fiind astfel mai mare. Iata cateva dintre alimentele care, la prima vedere, par sa fie o buna alegere pentru o alimentatie sanatoasa!

1. Burgeri vegetarieni

La prima vedere, pare sa fie vorba despre o mancare sanatoasa, intrucat tot ce este vegetal este benefic pentru organismul uman, insa burgerii vegetarieni nu sunt preparati in totalitate din alimente sanatoase. Multi dintre burgerii congelati pe care ii gasesti pe toate rafturile supermarketurilor contin inlocuitori, precum drojdie de bere sau amidon de porumb, in locul legumelor propriu zise.

Asadar, pentru a-ti mentine sanatatea, este important sa verifici ingredientele produsului inainte de a-l cumpara. In cazul in care primul ingredient care apare pe lista nu este o leguma, ar fi bine sa-ti reconsideri alegerea. In plus, un burger vegetarian nu trebuie sa aiba mai mult de 150 de calorii si sapte grame de proteine. Orice burger care are mai mult de 10 grame de proteine este cel mai probabil preparat cu gluten si proteine din soia, nicidecum cu legume.

2. Cuscus

Cuscusul are o reputatie buna, deoarece este foarte popular in randul vegetarienilor, dar ar trebui sa acorzi o atentie sportita acestul aliment. Ingredientul sau principal este faina de gris din care se prepara si pastele. Prin urmare, o portie de cuscus are peste 230 de calorii. Ai putea la fel de bine sa mananci mult mai delicioasele fettuccine. Totusi, daca alegi sa consumi cuscus, este indicat sa optezi pentru cuscus din gris integral de grau sau quinoa.

3. Paine fara gluten

Doar pentru ca nu are gluten nu inseamna ca painea este sanatoasa. Produsele care nu contin gluten sunt destinate persoanelor care au intoleranta la cerealele integrale, cum ar fi graul, dar, in schimb, contin zahar, sodiu ori cereale rafinate, pentru a le face sa aiba un gust mai bun. Intrucat nu contine cereale integrale, painii fara gluten ii lipsesc nutrienti importanti, precum fibrele sau vitamina B.

4. Salata Taco

Cand mergi sa iei cina intr-un restaurant mexican, salata Taco ar putea sa ti se para cea mai sanatoasa alegere din meniu, insa, in realitate, ti-ar putea incurca dieta. Aceasta salata este servita intr-o lipie care a fost prajita in ulei. Salata este preparata din carne de vita, smanatana si guacamole, toate bogate in grasimi si in calorii. Este important sa realizezi ca nu toate salatele sunt sanatoase, chiar daca contin si alimente bune, precum legumele.

De asemenea, un alt aspect de care trebuie sa tii cont este dreesingul salatei. Odata ce ai ales sa consumi o salata cu dressing, ideea de a manca sanatos se duce pe apa sambetei, intrucat majoritatea retetelor de dressing includ alimente bogate in grasimi.

Sursa foto: tripadvisor.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare