Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #diete # slabesti rapid #dieta-varcolac # top diete # dieta grupa de sange #dieta varza

5 diete pe care nu ai voie sa le incerci!

Vrei sa slabesti si ai urma orice dieta, oricat de drastica sau neverosimila, doar doar vor aparea si rezultatele. Atentie insa, avertizeaza medicii, unele diete vor face mai mult rau decat bine si nici nu va vor scapa de kilogramele nedorite. Iata 5 diete pe care nu ai voie sa le urmezi: 

1. Dieta cu supa de varza. Celebra dieta pe care probabil ca au tinut-o pana si bunicile noastre presupune sa te hranesti timp de o saptamana doar cu supa de varza si, cel mult, banane si lapte degresat, adica sa tii o dieta foarte saraca in calorii. Evident, vei pierde din greutate, dar doar pentru ca te infometezi, nu pentru ca ar functiona cu adevarat. Pe termen lung, aceasta dieta va cauza dezechilibre la nivelul organismului. 

2. Dieta varcolac. Aceasta dieta presupune alimentarea cu fructe si/sau legume in diferite faze ale lunii, care asigura slabirea. Rezultatul este pe moment, nu pe termen lung, cel mult veti obtine o usoara detoxifiere a organismului.

3. Dieta dupa grupa sanguina. Aceasta dieta presupune consumarea exclusiv unor anumite alimente si clase de alimente, in detrimentul altora, care, desi calorice, prezinta importante beneficii pentru organism. In plus, nu a fost dovedita stiintific eficienta acestei diete. 

4. Dieta cu vierme panglica. Una dintre cele mai neobisnuite diete este de altfel si una dintre cele mai riscante. Aceasta presupune ingerarea voita a unui astfel de vierme, care te va manca la propriu din interior. Intr-adevar, procesul de slabire este vizibil, insa, in multe cazuri, deoarece s-a intarziat prea mult cu extragerea chirurgicala a viermelui, persoanele in cauza au decedat. 

5. Dieta Frumoasa Adormita. La fel de periculoasa ca si dieta precedenta, aceasta se bazeaza pe principiul ca, atat timp cat dormi, nu poti sa mananci. Prin urmare, slabesti. Problema este ca acest proces de slabire presupune o medicamentatie cu sedative, care se pot dovedi periculoase pentru sanatate.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului