Dieta si nutritie

# alimente ingrasa # cum te ingrasi #dieta #cum sa slabesti

3 diete care te ingrasa! Fereste-te de ele cat poti!

Isteria creata in jurul siluetei perfecte fac ca multe persoane sa incerce orice pentru a obtine rezultate spectaculoase in cel mai scurt timp. Zeci de diete rasarite peste noapte promit acest lucru, insa nutritionistii avertizeaza ca multe sunt o pacaleala si ca s-ar putea nu doar sa puneti mai multe kilograme, ci si sa aveti probleme de sanatate. Iata trei dintre dietele pe care ar fi mai bine sa le eviti:

Dieta cu bumbac

Controversata si foarte la moda aceasta dieta presupune mancarea unor bile de vata in loc de mancare. Inmuiate in suc sau cafea ca sa aiba gust si ca sa intre mai repede pe gat. Medicii avertizeaza ca metoda este foarte periculoasa, in primul rand pentru ca vata nu poate fi digerata si poate provoca blocaje intestinale. In plus, odata ce vei manca si orice altceva, kilogramele nu au cum sa dispara. Din aceeasi categorie face parte o alta dieta "faimoasa" cu viermi. 

Dieta gupei de sange

Se bazeaza asa cum spune si denumirea, pe grupa sangvina. Ea nu are nici o baza stiintifica si principiile sale au provocat numeroase dezbateri in lumea medicala, intrucat ne priveaza de anumite alimente numai pe baza valorii Rh-ului. De exemplu, daca grupa ta de sange este 0 ti se recomanda in principal alimente de origine animala si proteine. Aceasta dieta priveaza organismul de substante nutritive importante. In plus, datorita privarii de anumite alimente, nu vei putea tine la nesfarsit aceasta dieta, asa ca, odata oprita, kilogramele se vor inmulti rapid.

Dieta proteica

Dieta bazata exclusiv pe proteine de origine vegetala sau animala este un regim alimentar care ar putea fi util pentru unii oameni si rau pentru altii. Totusi, un regim alimentar lipsit de absolut toate substantele nutritive poate provoca disfunctionalitati la unele organe vitale, cum ar fi ficatul, intestinele si inima. Iar cand va trebui sa revii la un regim alimentar normal, vei ajunge sa acumulezi si kilograme in plus pe langa cele pierdute.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare