Dieta si nutritie

#ceaiuri apa in exces #ceaiuri detoxifiere #ceaiuri slabit #ceaiuri

3 ceaiuri pe care sa le incerci neaparat daca vrei sa slabesti

Kilogramele pe care le-am acumulat de sarbatori sunt cosmarul oricaruia dintre noi. Din fericire, pe langa dieta si sport, exista plante care le potenteaza efectele!


Pentru a scapa de apa in exces, o problema frecvent intalnita in cazul celor care vor sa slabeasca, fitoterapeutul Michel Pierre, directorul centrului Herboristerie din Palais Royal, Paris, propune urmatoarea combinatie de plante uscate: 20 de grame de fenicul, 20 de grame de crusin, 30 de grame de alge brune (laminaria), 30 de grame de frunze de iedera, 30 de grame de urzica si 40 de grame de frunze de vita-de-vie. La un litru de apa rece se adauga patru linguri din acest amestec intr-un litru de apa rece, ceaiul se fierbe 3 minute si lasa apoi la infuzat 10 minute, apoi strecurati-l. Beti toata cantitatea de ceai pe parcursul zilei, inainte de ora 19.

Pentru detoxifiere, recomandarea site-ului topsante.fr este amestecul din urmatoarele plante: 25 de grame de papadie, 25 de grame de rozmarin, 25 de grame de tei, 25 de grame de trei-frati-patati. Patru linguri din acest amestec se adauga intr-un litru de apa rece si se lasa la fiert 2 minute si 10 minute la infuzat. Ceaiul se strecoara si se adauga o lingura de suc de lamaie. Se bea pe parcursul zilei, cate o cana intre mese.

In cazul in care celulita si-a facut aparitia, ii poti veni de hac cu un mix de plante: 15 grame de cozi de cirese, 15 grame de cretusca, 15 grame de rozmarin, 15 grame de frunze de coacaz, 15 grame de ceai verde, 15 grame de papadie. Intr-un litru de apa se pun patru linguri din amestecul de plante. Ceaiul se fierbe 2 minute si se infuzeaza 10 minute. Se bea pe parcursul zilei, intre mese. Se face o cura de trei saptamani, cu pauza de o saptamana, iar daca este necesar se reia administrarea.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare